Hyppää sisältöön

Jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen sai koskettavat kiitokset entisen pelaajansa äidiltä: “Se oli tosi tärkeä kiitos”

Valmentaja voi olla monelle nuorelle tärkeä tuki ja turva.

Marianne Miettinen sai koskettavat kiitokset entisen pelaajansa äidiltä
Marianne Miettinen sai koskettavat kiitokset entisen pelaajansa äidiltä

Jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen on monille tuttu asiantuntijaroolistaan jalkapallon arvokisalähetyksissä. Tällä hetkellä hän työskentelee Palloliiton huippujalkapallopäällikkönä. Miettinen vastaa Suomessa kaikista tyttöjen maajoukkueista 15-vuotiaista 19-vuotiaisiin.

Hän kertoo pitävänsä yhteyttä myös entisiin valmennettaviinsa.

– Viime lokakuussa, kun lopetin oman joukkueen valmentamisen toistaiseksi ja siirryin enemmän valmennuksen johtamisen tehtäviin, pelaajat olivat tehneet minulle jäähyväisvideon.

Mukana oli viestejä myös monilta nykyisiltä maajoukkuepelaajilta, jotka kiittivät koskettavissa viesteissään Miettistä hänen avustaan. Miettinen kertoo itsekin lähettävänsä viestejä entisille pelaajilleen, jos huomaa pelaajan vaikka onnistuneen jossain.

– Toivoisin, että olisin pystynyt olemaan heidän kasvunsa tukena niin, että tulevaisuudessakin he miettisivät, että tuo on ollut hyvä ihminen minulle, ei pelkästään hyvä jalkapallovalmentaja.

Yksi kohtaaminen entisen valmennettavan äidin kanssa on jäänyt lähtemättömästi Marianne Miettisen mieleen. Miettinen oli käymässä Oulussa, jossa pelaajan äiti tuli puhuttelemaan häntä.

– Äiti tuli sanomaan, että haluan kiittää sinua ihan älyttömästi siitä, miten olet ollut meidän tytön tukena ja miten hän on saanut jalkapallon avulla myös sisältöä elämäänsä. Muistan sen tänäkin päivänä tosi voimakkaasti sydämessäni. Se oli tosi tärkeä kiitos.

Katso Marianne Miettisen koko haastattelu Yle Areenassa:

Suosittelemme sinulle