Hyppää sisältöön

Katso video onnettomuuspaikalta: 230-metrinen tuulivoimala rojahti nurin Pohjois-Ruotsissa

Upouuden tuulimyllyn runko petti ja mylly kaatui Skellefteåssa sijaitsevassa Aldemyrbergin tuulipuistossa.

Tuulivoimala romahti Pohjois-Ruotsin Skellefteåssa
Tuulivoimala romahti Pohjois-Ruotsin Skellefteåssa
Antti Heikinmatti,
Vesa Vaarama

Yli 200 metriä korkea tuulivoimala on romahtanut lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Pohjois-Ruotsin Skellefteåssa. Voimala oli yksi 16 myllyn tuulipuistossa, jota ei ollut vielä edes ehditty kytkeä valtakunnanverkkoon.

Onnettomuus tapahtui Aldermyrbergetin tuulivoimapuistossa, joka sijaitsee lähellä Jörniä Skellefteån kaupungista luoteeseen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä skellefteålainen paikallislehti Norran (siirryt toiseen palveluun) (juttu maksumuurin takana).

Tuulipuiston omistaa wpd Scandinavia AB, jonka toimitusjohtaja Maria Röske kuvailee Ruotsin televisiolle (siirryt toiseen palveluun) tapahtumaa "hyvin epätavalliseksi".

– Alue on eristetty työmaa-alue, joten kukaan ei loukkaantunut. Odotamme lisätietoja tapahtumasta, mutta tällä tulee olemaan seurauksia, Röske sanoi.

Tuulipuiston on rakentanut tanskalainen Vestas, joka on pystyttänyt lukuisia tuulivoimapuistoja myös Suomeen. Yhtiön viestintäpäällikkö Anders Riis sanoo Ruotsin radion haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että onnettomuuden seurauksena kaikki puiston myllyt tarkastetaan.

Tapaus on jo toinen tuulivoimapuistoja kohdannut onnettomuus tänä vuonna Pohjois-Ruotsissa. Toukokuussa Skellefteåsta noin sata kilometriä pohjoiseen sijaitsevassa Piteåssa tuulivoimalan konehuone irtosi rungosta ja putosi maahan (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: Salamaniskua epäillään syypääksi Kristiinankaupungin tuulivoimaloiden onnettomuuksiin

Suosittelemme sinulle