Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Hyyrysen Juventus kohtaa Talaslahden Lyonin Mestarien liigassa

Naisten Mestarien liigan ensimmäinen pudotuspelikierros alkaa joulukuun 9. päivä.

Lyon wmen
Lyon juhli elokuussa naisten Mestarien liigan voittoa. Kuva: AOP
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella nähdään kahden suomalaispelaajan joukkueen kohtaaminen, kun Tuija Hyyrysen Juventus arvottiin tiistaina Katriina Talaslahden Lyonia vastaan.

Joukkueen varamaalivahtina ollut Talaslahti, 20, juhli elokuussa ranskalaisjätin kanssa Mestarien liigan voittoa. Mestaruus oli Lyonille viides perättäinen.

Sekä Lyon että Juventus ovat hallinneet myös kotimaansa kenttiä. Lyon on vienyt Ranskan mestaruuden peräti 14 kertaa peräkkäin. Ranskalaisjätti koki kuitenkin viime viikon perjantaina harvinaisen tappion, kun se hävisi kotimaansa sarjassa PSG:lle 0–1. Tappio oli seuralle ensimmäinen liki neljään vuoteen.

Emma Koiviston edustama Göteborg FC kohtaa puolestaan Englannin Superliigassa pelaavan Manchester Cityn. Suurseura on sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä, mutta on lukeutunut viime vuosina sarjan kärkijoukkueisiin. Viime vuonna joukkue otti sarjassa hopeaa. Cityä tähdittävät muun muassa Englannin maajoukkueen kapteeni Steph Houghton ja Euroopan parhaaksi puolustajaksi valittu Lucy Bronze.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäiset osaottelut pelataan 9–10. joulukuuta ja toiset osaottelut 15–16. joulukuuta. Finaalia on suunniteltu pelattavaksi Göteborgissa 16. toukokuuta.

Lue myös:

Englantilainen jalkapallotähti palaa Ranskasta Manchester Cityyn

Maailman parhaana palkittu naisjalkapalloilija oli kuukausia sivussa polvivamman takia ja joutui taas leikkaukseen – "Tämä on vain pieni viivästys"

Katriina Talaslahti otti kaiken irti Mestarien liigan voitosta – juhlat jatkuivat pikkutunneille: "Me ensikertalaiset toimme energiaa"

Naisten Mestarien liigan valtias jatkoi mestaruusputkeaan – Katriina Talaslahdesta kolmas suomalaisvoittaja

Suosittelemme