Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hattutempun iskenyt Määttä kovassa pistetahdissa jääpallon Venäjän Superliigassa

Venäjällä ensimmäistä kauttaan pelaava Tuomas Määttä on tehnyt kuudessa ottelussa kahdeksan maalia.

Tuomas Määttä, jääpallon MM 2019.
Tuomas Määttä kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hän teki vuoden 2019 MM-pronssiottelussa hattutempun. Kuva: Adam Ihse/AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime keväänä Ruotsissa vuoden jääpalloilijaksi valittu Tuomas Määttä tekee mainiota jälkeä uudessa ympäristössä. Määttä on tehnyt Venäjän jääpallon Superliigan kuudessa ottelussa 12 tehopistettä, jotka koostuvat kahdeksasta maalista ja neljästä maalisyötöstä.

Määttä edustaa Habarovskista kotoisin olevaa SKA Neftjanik -seuraa. Seuran tuoreimmassa ottelussa Määttä oli mukana valtaosassa joukkueensa maaleista. Hän teki kolme maalia ja syötti yhden, kun SKA Neftjanik kukisti Nizhni Novgorodin Startin 6–3.

Habarovskilaiset eivät ole hävinneet Superliigan alussa yhtään ottelua, mutta rasitteena on kaksi tasapeliä. Seuraavaksi joukkue matkustaa Krasnojarskiin, jossa se kohtaa lauantaina kivikovan Jenisein.

Lue myös:

Ruotsalaisen pikkukylän suurin sankari on suomalainen jääpalloilija: Tuomas Määttä sai harvinaisen kunnianosoituksen – "Olen sen varmasti ansainnut"

Määtän veljeskaksikko jälleen Ruotsin jääpallomestaruuden takana – Tuomas ei ole jäänyt finaaleissa koskaan maalitta

14 kautta jääpallohullussa Bollnäsissa ja piipahdus korruption värittämässä Venäjän sarjassa – Ville Aaltonen palasi kotiin lähes 20 vuoden jälkeen

Suomi jää pois jääpallon MM-kisoista – "Matkustusrajoitukset tekevät osallistumisen mahdottomaksi"

Suosittelemme sinulle