Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lähihoitajat haastoivat Attendon oikeuteen – sovinto syntyi pian kanteen noston jälkeen

Työntekijöiden mukaan Attendo maksoi heille matalampaa palkkaa kuin samaa työtä tehneille toisille hoitajille.

Attendo, Itämerenkatu 9 Helsinki
Attendo ilmoitti, että palkkakiista oli sovittu sen jälkeen, kun hoitajien haastehakemus saapui Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Kuva: Berislav Jurišić / Yle
Antti Palomaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Hoivayhtiö Attendo on sopinut palkkakiistan työnantajansa oikeuteen haastaneiden lähihoitajien kanssa. Yle uutisoi lähihoitajien palkkavaatimuksista keskiviikkoaamuna.

Kaksitoista hämeenkyröläisen hoivakodin lähihoitajaa katsoi, että Attendo maksoi heille matalampaa palkkaa kuin toisille saman hoivakodin työntekijöille, vaikka kaikki tekivät keskenään samaa tai ainakin samanarvoista työtä.

Uutisen julkaisemisen jälkeen Attendo ilmoitti, että kiistassa oli päästy sovintoon sen jälkeen, kun haastehakemus saapui käräjäoikeuteen.

Aiemmin kumpikaan osapuoli ei kommentoinut oikeusprosessia. Ylellä ei ole tietoa sovinnon sisällöstä.

Hoitajat haastoivat Attendon oikeuteen, koska yhtiö ei tasannut palkkoja vaatimuksista huolimatta. Haastehakemus saapui Pirkanmaan käräjäoikeuteen 2. lokakuuta. Pienin vaatimus oli noin 100 euroa, suurin noin 1 800 euroa.

Osalla asian oikeuteen vieneistä työntekijöistä työsuhde on jo päättynyt, osalla työt jatkuvat.

Kiistan taustalla yrityskauppa

Palkkakiista liittyy muutama vuosi sitten tapahtuneeseen yrityskauppaan. Attendon ostamasta hoivakodista siirtyi työntekijöitä uuteen Attendo Kyröskoskeen.

Haastehakemuksen mukaan hoivayhtiö maksoi ostamastaan hoivakodista Kyröskoskeen siirtyneille korkeampaa palkkaa kuin joillekin uusille työntekijöille.

Attendo Kyröskoski aloitti toimintansa elokuussa 2015. Vanhusten hoivakoti on 48-paikkainen. Hoivahenkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Lue lisää:

Lähihoitajat haastoivat Attendon oikeuteen – työntekijöiden mukaan yhtiö maksoi samasta työstä toisille matalampaa palkkaa kuin toisille

Suosittelemme sinulle