Hyppää sisältöön

Metsäteollisuus vahvisti irtautumisen keskitetyistä työehtosopimuksista

Nykyisistä työehtosopimuksista vastataan vielä niiden päättymiseen asti, pisimmillään vuoden 2022 loppuun.

Hakkuukone kaataa ja pilkkoo puita.
Metsäteollisuus kertoi lokakuun alussa, että se irtautuu keskitetyistä työehtosopimuksista. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
STT

Metsäteollisuuden syyskokous vahvisti keskiviikkona hallituksensa sääntömuutosesityksen, joka kieltää yhdistystä jatkossa tekemästä jäseniään sitovia työehtosopimuksia. Nykyisistä työehtosopimuksista vastataan vielä niiden päättymiseen asti, pisimmillään vuoden 2022 loppuun.

Syyskokous valitsi myös uuden puheenjohtajan. Tehtävän sai Stora Enson talousjohtaja ja Suomen maajohtaja Seppo Parvi, 56.

Parvi on aiemmin toiminut Metsäteollisuuden hallituksessa varapuheenjohtajana.

Parvi sanoi tiedotteessa, että päätös siirtää neuvottelut työehdoista ja palkoista yrityksiin on saanut hyvän vastaanoton yhdistyksen jäseniltä.

– Reaktiot työelämäuudistukseemme ovat olleet pääosin hyvin maltillisia ja odotettuja. Oman jäsenkuntamme reaktiot ovat olleet yksinomaan myönteisiä. Olemme olleet yksimielisiä muutoksen suunnasta ja uudistuksen välttämättömyydestä, hän sanoi.

Lue myös:

Metsäteollisuus hylkäsi tessin: laskeeko tai nostaako se palkkoja muilla aloilla? 6 helppoa kysymystä ja vastausta dramaattisesta irtiotosta

Suosittelemme sinulle