Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen teki suomalaista golfhistoriaa – hieno kausi huipentui Euroopan kiertueen kokonaiskilpailun viidenteen sijaan

Sanna Nuutinen oli neljäs Euroopan kiertueen finaaliturnauksessa Espanjassa.

Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen teki suomalaista golfhistoriaa sijoittumalla naisten Euroopan kiertueen rankingissa viidenneksi. Tähän asti paras suomalaissijoitus kiertueen kokonaiskilpailussa oli Minea Blomqvist-Kakolla, joka oli seitsemäs tulokaskaudellaan 2004.

Kauden finaaliturnauksessa Espanjan Costa del Solilla Nuutinen päätyi jaetulle neljännelle sijalle tuloksella -6. Nuutinen pelasi kierrokset 67+73+74+68, joten kisa alkoi ja päättyi hienosti. Nuutinen kuittasi kisasta yli 30 000 euroa, joka on hänen uransa suurin palkintopotti. Kilpailun voitti tanskalainen Emily Kristine Pedersen tuloksella -15. Pedersen voitti myös kiertueen kokonaiskilpailun.

– Kisa lähti lujaa porteista. Seitsemän birdien kierros alkuun. Keskellä oli vähän vaikeampaa, mutta sain hyvin koottua itseni viimeisen kierroksen takaysille, Nuutinen kertoi Yle Urheilulle.

Kauden aikana Nuutinen oli kahdesti kolmas, nyt siis neljäs, kerran kuudes ja kerran kymmenes.

Naisten Euroopan kiertueella on koronan takia ja muutenkin ollut vähän epäselvä tilanne kilpailukalenterin suhteen.

– Keväällä ja kesällä kisoja peruttiin paljon. Syksyllä kisoja oli kuitenkin enemmän kuin kesällä uskalsi toivoa. Syksy on ollut kiireinen. Kesällä sain työskennellä Suomessa valmentajan kanssa intensiivisesti, joten peli on kulkenut hyvin syksyllä.

Euroopan kiertueen kausi päättyi tähän ja seuraava kausi alkaa näillä näkymin helmikuussa. Nuutisella on levon jälkeen ohjelmassa halliharjoittelua Suomessa ja ehkä myös harjoittelua ulkomailla.

Yksi ensi kauden suurimpia tavoitteita Nuutisella ovat Tokion olympialaiset. Ensi kevään ja kesän ohjelma suunnitellaan sillä mielellä, että Tokio on pääkilpailu.

Espanjan kisassa Ursula Wikström oli 27:s (+3), Karina Kukkonen 36:s (+6) ja Tiia Koivisto 46:s (+8).

Lue myös:

Castren karsiutui niukasti jatkosta LPGA-kiertueella

Suosittelemme sinulle