Hyppää sisältöön

Susijengille myös toinen tappio Espoon EM-karsintakuplassa – karmean alun jälkeen loppukiri ei enää riittänyt

Suomi ei pystynyt enää nousemaan voittoon vaikean avausjakson jälkeen voittoon Serbiaa vastaan.

Edon Maxhuni (oik) viritti Suomen kiriin Serbiaa vastaan toisella puoliajalla. Skriiniä hänelle asettaa Daniel Dolenc. Kuva: Ville Vuorinen/Lehtikuva

Suomi hävisi Serbialle maanantaina EM-karsintaottelun Espoossa. Loppulukemat kirjattiin Serbialle 75-66.

Lauantaina yllättäen Georgialle hävinnyt ja laiskahkosti puolustanut Serbia oli maanantaina Suomea vastaan heti ensi sekunneista asti iskussa. Fyysinen Serbian puolustus pysäytti Susijengin hyökkäyksen lähes täysin. Susijengi kykeni avausjaksolla vain seitsemään pisteeseen ja kahteen pelitilannekoriin. Serbia teki ensimmäisellä kymmenminuuttisella 17 pistettä. Samalla konkaritakamies Jamar Wilson ajautui virhevaikeuksiin.

Toisella jaksolla Serbia karkasi pahimmillaaan 17 pisteen johtoon ennen kuin Suomi sai hieman otetta pelistä. Suomi alkoi pelata aggressiivisemmin ja samaan aikaan Serbiakaan ei kyennyt enää yhtä kovaan puolustukseen kuin pelin alussa. Ennen puoliaikataukoa Sasu Salin kiri Suomen kymmenen pisteen päähän summerin soidessa.

Kolmannen jakson alussa esiin nousi nuoresta kaartista Edon Maxhuni. 22-vuotias takamies teki jaksolla peräti 12 pistettä, kun koko Suomen joukkueen saldo oli 20 pistettä. Serbia rankaisi kuitenkin Suomen puolustuksen virheistä armotta ja piti eron pitkään turvallisena.

Shawn Huffin, Alexander Madsenin ja Elias Valtosen onnistumiset toivat Suomen kuitenkin viiden pisteen päähän kolme minuuttia ennen loppua. Serbia pystyi kuitenkin pitämään johtonsa loppuun saakka.

Yhteensä 15 pistettä pussittanut Maxhuni oli Suomen paras pistemies. Kaksinumeroisille lukemille ylsi myös Suomen tähtipelaaja Sasu Salin 10 pisteellään. Serbian paras pistemies oli Ranskan liigaa pelaava Danilo Andjusic 19 pisteellään.

Suomen saldo marraskuun karsintaotteluista oli kaksi tappiota. Lauantaina Suomi taipui niukasti Georgialle.

Suomen joukkueen tähtipelaajista olivat sivussa marraskuun karsintaotteluista Petteri Koponen ja Lauri Markkanen. Koposen piti pelata marraskuun otteluissa, mutta hän joutui jäämään korona-altistuksen takia karateeniin. Markkanen ei päässyt pelaamaan, koska harjoitusleiri tulevaa NBA-kautta varten on alkamassa tiistaina.

Runkopelaajista joukkueen riveistä puuttuivat esimerkiksi Murphyn veljekset Erik ja Alex, Tuukka Kotti ja Topias Palmi.

Serbiankin joukkue oli kaukana parhaasta ja riveistä puuttui kaksinumeroinen määrä parhaita pelaajia. Serbia voitti Suomen helmikuussa myös Espoossa EM-karsinnoissa. Tuosta joukkueesta oli nyt Suomea vastassa vain kolme pelaajaa.

Vuoden 2022 siirrettyjen EM-kilpailujen viimeiset karsintaottelut on tarkoitus käydä helmikuussa. Karsintalohkosta menee kisaisäntä Georgian lisäksi kaksi joukkuetta. Georgia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä. Serbia nousi Suomi-voitolla toiseksi. Suomella ja Sveitsillä on yksi voitto. Suomi saa EM-kisapaikan, jos se voittaa seuraavassa ottelussa Sveitsin.

Lue lisää:

Katso tallenne: Susijengin nousujohteiset otteet eivät riittäneet Serbiaa vastaan

EM-karsintojen pelaamista kritisoiva Dettmann: Susijengin "yhteinen tanssi" jäi vajaaksi

Susijengin sentteri Madsenilla yksi toive: "Jos nyt saisi yhdenkin ehjän kauden alle"

Suosittelemme sinulle