Hyppää sisältöön

Ideaparkin Black Friday -tapahtumassa korona-altistuminen Seinäjoella – seuraava viikko ratkaisee, levisikö tauti asiakkaiden keskuudessa

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on käyttänyt kasvomaskia.

Ihmisiä odottaa sisäänpääsyä Ideaparkin ulkopuolella
Black Friday -kauppatapahtumaa vietettiin perjantaina 27.11.. Seinäjoen Ideaparkissa tapahtumassa vieraili koronapositiivinen henkilö heti keskiyön jälkeen perjantaiyönä. Kuva: Petri Häli
Hanne Leiwo,
Päivi Rautanen

Seinäjoella Ideaparkin Black Friday -tapahtumassa viime perjantaina on tapahtunut korona-altistuminen.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on osallistunut tapahtumaan heti puolenyön jälkeen 27. marraskuuta kello 0.00-01.30 välisenä aikana.

Ideaparkin Black Friday -tapahtumassa oli tungosta heti keskiyöllä kauppakeskuksen ovien avautumisen aikaan. Kauppakeskuksen mukaan kello 00-02 välisenä aikana Ideaparkissa on vieraillut vajaat 500 henkilöä.

Seinäjoen keskussairaalan infektioylilääkäri Elina Kärnä ei ole yllättynyt, että väkijoukosta löytyi myös koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö.

– Kun on kyseessä isot väkijoukot, sinne voi helposti eksyä mukaan myös koronaposiitiivinen henkilö, Kärnä sanoo.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaan henkilö on käyttänyt kauppakeskuksessa kasvomaskia. Kärnän mukaan maskin käytöstä on toivottavasti ollut tilanteessa hyötyä.

– Riippuu kuitenkin myös siitä, kuinka hyvin muut ihmiset ovat väentungoksessa käyttäneet maskia. Kyllä kasvomaski antaa suojaa, mutta [tartunnan]riski aina silti on.

Kärnä arvelee, että viikon kuluttua tiedetään, onko Ideaparkin Black Friday -tapahtumaan yhdistettävissä koronatartuntoja. ¨

– Toivotaan, ettei tartuntoja tule.

Etelä-Pohjanmaalla uusia tartuntoja, sairaalassakin potilaita

Etelä-Pohjanmaalla todettiin maanantaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Osa tartunnoista liittyy aiempiin, tunnettuihin tartuntaketjuihin, osa on uusia tartuntaketjuja. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 323.

Etelä-Pohjanmaa on siirtynyt uudelleen epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Koronan takia osastohoidossa on yhdeksän potilasta. Osa heistä on maakunnan terveyskeskuksissa.

Lue täältä Ylen korona-aiheisia uutisia maakunnittain koottuna.

Suosittelemme sinulle