Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Koronatilanne estää Naisleijonien Vierumäen-leirin – Käsipalloliitto ilmoitti ottelusiirroista

Naisten MM-kisat on tarkoitus pelata Kanadassa 7.–17. huhtikuuta 2021.

Jääkiekko, kuvituskuva
Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon naisten maajoukkue on perunut kotimaanleirin, joka oli tarkoitus järjestää joulukuun puolivälissä. Vierumäelle suunniteltu leiri peruttiin pahenevan koronatilanteen takia.

– Totta kai on aina harmillista, kun tapahtuma jää väliin, mutta tällä kertaa päätös oli ainoa oikea, Naisleijonien GM Tuula Puputti totesi maajoukkueen nettisivuilla.

Leiriohjelmassa olisi ollut kaksi harjoitusottelua poikajoukkueita vastaan. Joulukuulle oli alun perin suunniteltu myös EHT-turnaus, josta päätettiin luopua jo aiemmin.

Naisten maajoukkueen jatkosuunnitelmat tarkistetaan kuukausittain.

– Koronatilanne vaikuttaa siihen, pystymmekö kokoontumaan helmikuussa vai onko seuraava tapahtumamme MM-kisat huhtikuussa, Puputti jatkoi.

Naisten MM-kisat on tarkoitus pelata Kanadassa 7.–17. huhtikuuta 2021.

Käsipallokausi venyy kohti kevättä

Myös Käsipalloliitto on tehnyt muutoksia peliohjelmaan koronatilanteen takia. Liittohallitus päätti tiistaina, että Tallinnan ja GrIFK:n joulukuun pelit siirtyvät kuun lopulta myöhempään ajankohtaan.

Joukkueiden oli tarkoitus kohdata toisensa 19.–20. joulukuuta.

– Uutta ajankohtaa kartoitetaan, mutta se ei mahdu kaavaillun runkosarjan aikataulun puitteisiin, liitto ilmoitti nettisivuillaan.

Runkosarjan oli määrä päättyä 24. tammikuuta. Runkosarjaa venytetään ottelusiirron takia niin, että jatkosarjat alkavat Suomen cup -viikonlopun jälkeen 12.–14. helmikuuta.

LiigaPloki siirsi kotipelit ensi vuoteen

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Pihtiputaan LiigaPloki ilmoitti keskiviikkona, että se siirtää lauantain ottelun LP-Vampulaa vastaan ensi vuoteen koronapandemian kiihtymisvaiheen takia.

LiigaPloki perusteli ratkaisua Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä rajoittaa yleisötilaisuuksia.

Lentopallon Mestaruusliiga päätti jo aiemmin laittaa sarjat pelitauolle 7.-21. joulukuuta.

– LiigaPloki toimii vastuullisesti tässä tilanteessa ja se siirtää 5.12. LP-Vampula - ja 19.12. OrPo-pelin vuodelle 2021, seura ilmoitti tiedotteessaan.

Lue myös:

Naisleijonien joulukuun EHT on peruttu, mutta joukkue pyrkii järjestämään oman leirityksensä kotimaassa – helmikuun tapahtuma jää näillä näkymin välistä

Jääkiekkoliitolta ratkaisu: Mestis ja Naisten Liiga keskeytetään

Pelit jäihin! Jääkiekon SM-liiga todennäköisesti tauolle viikoiksi – "Seurojen ahdinko syvenee"

Jääkiekkoliitto aloittaa yt-neuvottelut – koskevat koko henkilöstöä

Suosittelemme sinulle