Hyppää sisältöön

Veikkaus sulkee peliautomaattinsa Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa – poikkeuksena Savonlinnan seudulla pelit jatkuvat

Taustalla on valtakunnalliset koronarajoitukset, joiden vuoksi Veikkaus kertoo sulkevansa pelikoneita sairaanhoitopiirien kulloisenkin tilanteen mukaan.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Juho Liukkonen

Veikkaus tiedottaa sulkevansa peliautomaatit sekä omat pelipaikat koronatilanteesta johtuen Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa kuntayhtymä Essoten toiminta-alueella.

Taustalla on Sosiaali- ja terveysministeriö STM:n linjaukset sekä sairaanhoitopiirin arvio koronaviruksen leviämisestä. Koronatilannetta seurataan Veikkauksessa sairaanhoitopiireittäin. Peliautomaattien sekä pelisalien sulkutoimiin ryhdytään Veikkauksen mukaan välittömästi, kun sairaanhoitopiiri tai sen keskus on tullut kiihtymis- tai leviämisvaiheeseen.

Koronavirustilanne onkin siirtynyt viranomaisten mukaan sekä Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa Essoten alueella perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Etelä-Savon maakunnassa kuitenkin Savonlinnan seudulla pelikoneet pysyvät auki. Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on edelleen perustasolla koronaviruksen leviämisen suhteen.

Lisäksi Suomessa peliautomaatit pysyvät päällä ainakin toistaiseksi Lapin sairaanhoitopiirin sekä Pohjois-Savon alueilla. Molemmat sairaanhoitopiirit ovat edelleen perustasolla. Pohjois-Karjalassa alue on perustasolla Joensuuta lukuunottamatta. Veikkauksessa kerrotaan, että koska Joensuun alue oli aiemmin kiihtymisvaiheessa, ei koneita enää avata siellä uudelleen.

Suosittelemme sinulle