Hyppää sisältöön

Yhdysvaltojen ex-presidentit tarjoutuivat ottamaan koronarokotteen kameroiden edessä – koronakuolemissa ja sairaalapotilaissa synkkiä ennätyksiä

Entiset presidentit Obama, Bush ja Clinton haluavat edistää luottamusta koronarokotteeseen.

George W. Bush, Bill Clinton ja Barack Obama osallistuivat hyväntekeväisyystilaisuuteen Teksasissa lokakuussa 2017. Kuva: Jim Chapin / AFP

Yhdysvaltojen entiset presidentit Barack Obama, George W. Bush ja Bill Clinton ovat CNN:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan tarjoutuneet ottamaan koronarokotteen kameroiden edessä edistääkseen luottamusta rokotteen turvallisuuteen.

Obama sanoi SiriusXM -kanavan radiohaastattelussa uskovansa rokotteen olevan turvallinen, jos maan johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci niin sanoo.

– Saatan päätyä ottamaan sen televisiossa tai kameroiden edessä, ihan sen vuoksi että ihmiset tietävät että luotan tähän tieteeseen, ja se mihin en luota, on koronaviruksen saaminen, hän sanoi.

Bushin henkilöstöpäällikkö Freddy Ford kertoi CNN:lle presidentin viestittäneen muutama viikko sitten Faucille ja Valkoisen talon koronakoordinaattori Deborah Birxille, että hän haluaa tehdä voitavansa rohkaistakseen ihmisiä ottamaan rokotteen.

Fordin mukaan presidentti Bush ottaa rokotteensa mielellään kameran edessä, kun rokotteet on ensin katsottu turvallisiksi ja annettu etusijalla oleville ihmisryhmille.

Myös Clintonin edustaja kertoi CNN:lle tämän olevan valmis ottamaan rokotteen julkisesti. CNN kertoo tiedustelleensa myös entisen presidentin Jimmy Carterin edustajilta, olisiko tämä valmis ottamaan rokotteen julkisesti.

Yhdysvalloissa ei ole vielä myönnetty myyntilupaa yhdellekään koronarokotteelle, mutta Pfizerin ja Biontechin sekä Modernan koronarokotteiden odotetaan saavan myyntiluvat joulukuun aikana.

Synkkiä koronaennätyksiä

Yhdysvalloissa ylitettiin keskiviikkona päiväkohtainen ennätys raportoitujen koronakuolemien määrässä, kertovat CNN ja New York Times. (siirryt toiseen palveluun)

Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan keskiviikkona raportoitiin yli 2 800 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. New York Timesin raportoima luku on hieman alle 2 800, mutta silti uusi ennätys.

Edellinen päiväkohtainen ennätys raportoitiin huhtikuussa.

Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan Yhdysvalloissa on vahvistettu lähes 14 miljoonaa koronatartuntaa ja yli 270 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Keskiviikkona maan sairaaloissa oli Covid Tracking Projectin (siirryt toiseen palveluun)seurannan perusteella ensimmäistä kertaa yli 100 000 koronapotilasta. Myös tehohoidossa olevien määrän osalta lukema oli korkeampi kuin koskaan aiemmin koronapandemian aikana, lähes 19 400 ihmistä.

Lue uusimmat tiedot koronatilanteesta tästä.

Suosittelemme sinulle