Hyppää sisältöön

USA:n johtava tartuntatautilääkäri Fauci pahoitteli puheitaan – arvioi aiemmin Britannian kiirehtineen rokotteen lupaprosessia

Anthony Faucin mukaan hänellä on täysi luottamus Britannian rokoteturvallisuutta valvoviin viranomaisiin.

Kuva: Graeme Jennings / EPA

Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on pahoitellut lausuntojaan, joissa hän arvosteli Britannian kiirehtineen koronarokotteen lupaprosessia.

Faudi totesi torstai-iltana BBC:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, että hänellä on täysi luottamus Britannian rokoteturvallisuutta valvoviin viranomaisiin.

Fauci korosti, ettei hänen aiempien lausuntojensa tarkoituksena ollut heittää varjoa Britannian sääntelyviranomaisten työn luotettavuuteen.

– Tässä on kyseessä väärinymmärrys, josta olen pahoillani ja pyydän sitä anteeksi. Minulla on suuri luottamus sekä Britannian tiede- että sääntely-yhteisöön, sanoi Fauci.

Faucin totesi aiemmin, että rokotteen lupaprosessin kiirehtimisen vaarana on, että se saattaa horjuttaa ihmisten luottamusta rokotteeseen.

Hän kuvaili muun muassa Fox Newsin haastattelussa, ettei Britannia ole ollut niin varovainen kuin mitä amerikkalaisviranomaiset ovat rokotteen hyväksymisen suhteen.

Britannia hyväksyi keskiviikkona ensimmäisenä länsimaana Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen yleiseen käyttöön.

Lue myös:

Ensimmäinen koronarokote sai käyttöluvan Britanniassa, ensimmäiset rokotukset käynnistyvät ensi viikolla – katso rokotteen hyväksyneen viranomaisen info

Yhdysvaltojen ex-presidentit tarjoutuivat ottamaan koronarokotteen kameroiden edessä – koronakuolemissa ja sairaalapotilaissa synkkiä ennätyksiä

Päivittyvä koronaseuranta.

Suosittelemme sinulle