Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poikkeusajan Linnan juhlat kokosi yli 1,6 miljoonaa katsojaa

Suomalaisten halu osallistua yhteiseen juhlaan näkyi lähetykseen lähetettyinä kuvina ja viesteinä.

Pariskunta seuraa linnan juhlia läppäriltä sängyssä.
Linnan juhlat keräsi jälleen yleisön ruutujen ääreen. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Varpu Kiviranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei tänä vuonna järjestetty koronaviruksen vuoksi. Ylen Linnan juhlat 2020 -lähetystä seurasi itsenäisyyspäivänä kuitenkin keskimäärin 1,53 miljoonaa katsojaa. Katsotuin ajankohta oli kahdeksan jälkeen illalla. Tuolloin lähetystä seurasi noin 1,65 miljoonaa ihmistä.

Perinteisen juhlavastaanoton sijaan Linnan juhlissa seurattiin presidenttipari Sauli Niinistön ja Jenni Haukion juhlaa, tavattiin vieraita eri puolilta Suomea ja nautittiin kulttuuriesityksistä.

– Itsenäisyyspäivän sisällöt onnistuivat tuomaan suomalaiset kotisohvilta mukaan juhlintaan uudella tavalla. Näin poikkeuksellisena vuonna tuntuu hienolta, että onnistuimme yhdessä luomaan juhlahetken, jota vietimme kuitenkin koronaturvallisesti erikseen. Suomalaisten halu osallistua yhteiseen juhlaan näkyi vahvana aktiivisuutena osallistua lähetykseen niin omin kuvin, viestein kuin myös chatissa keskustellen, Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala kertoo.

Suomen- ja ruotsinkielisiin chatteihin osallistui illan aikana 58 000 ihmistä. Niihin lähetettiin runsaat 16 000 viestiä. Valokuvia yleisöltä saapui yli 11 000.

Ylen itsenäisyyspäivän tv-lähetykset tavoittivat 2,76 miljoonaa ihmistä. Luvussa ovat mukana Linnan juhlien lisäksi Kohti Linnan juhlia -lähetys ja Linnan jatkot -ohjelma. Kohti Linnan juhlia -ohjelmaa seurasi illan aikana keskimäärin 1,13 miljoonaa ihmistä. Suurimmillaan joukko oli 1,3 miljoonaa.

Viime vuonna Linnan juhlia seurasi keskimäärin 2,28 miljoonaa ihmistä ja itsenäisyyspäivän ohjelmisto tavoitti yli 3 miljoonaa katsojaa. Tuolloin mukana oli myös itsenäisyyspäivän paraati, jota ei tänä vuonna järjestetty.

Lue myös:

Palaa vielä Linnan juhliin Yle Areenassa ja Ylen Linnan juhlat -sivustolla.

Yle seurasi itsenäisyyspäivää, katso täältä Linnan juhlat, etkot ja jatkot – Niinistö muisti veteraaneja: "Kiitos kun menitte"

Suosittelemme sinulle