Hyppää sisältöön

ESS: Jari Litmanen liittyy kasvattajaseuransa Reippaan valmennustiimiin "erikoisjärjestelyllä"

Tallinnassa asuva jalkapalloikoni on Reippaan mukana Suomessa ollessaan.

Jari Litmanen kuvattuna Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ottelussa kesällä 2019. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu

Lahtelaisen ja suomalaisen jalkapallon ikoni Jari Litmanen toimii ensi kaudella kasvattajaseuransa, miesten Kakkosessa pelaavan Lahden Reippaan apuvalmentajana. Lokakuussa Reippaan päävalmentajaksi nimetty Tommi Kautonen kertoi Etelä-Suomen Sanomille pyytäneensä Litmasta mukaan joukkueen valmennusryhmään.

– Häntä kiinnosti, ja nyt hän on erikoisjärjestelyllä meidän valmennustiimin jäsen, Kautonen sanoi ESS:lle.

Erikoisjärjestelyllä Kautonen viittaa Litmasen asuinpaikkaan Tallinnaan. Suomessa ollessaan Litmanen on Reippaan mukana.

Litmanen ja Kautonen ovat lapsuudenystäviä. Kaksikko aloitti pelaajauransa Reippaassa 1980-luvun lopulla.

Kautonen on valmentanut urallaan muun muassa FC Lahtea, SJK:ta ja Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta. Litmanen on ollut pelaajauransa jälkeen mukana Suomen poikien maajoukkueiden valmennuksessa.

Lue myös:

Jari Litmasen patsaan paljastamisesta kymmenen vuotta – valmentaminen ei ole vielä ajankohtaista: "Katsotaan rauhassa, jos ajatukset muuttuvat"

Jari Litmasen kanssa menestystä Ajaxissa niittänyt hollantilaislegenda sai monoa MLS-joukkueesta

Litmasen, Forssellin ja muiden legendojen koskettavat videotervehdykset saivat hymyn Martti Kuuselan, Antti Muurisen ja Markku Kanervan huulille: "Viime vuosien aikana olen vuodattanut kyyneleitä todella monta kertaa"

Hyppää kotimaisen jalkapallon aikamatkalle! Veikkausliigan alkutaivalta värittivät kuumat pudotuspelit, rangaistuspotkuskandaali ja jammaileva Jari Litmanen

Suosittelemme sinulle