Hyppää sisältöön

Virkattu joulukuusi ja juhannussalko toivat käsityöryhmälle kulttuuripalkinnon Kaskisissa

Virkattu joulukuusi koristaa tänäkin jouluna Kaskisten kaupunginpuistoa. Tänä vuonna kuusen ympärillä viihtyy myös tonttuväkeä.

Maija Liisa Sjöblom (vasemmalla) ja Lis-Marie Enroth-Niemi asettelivat virkatun kuusen näytille vuosi sitten. Kuva: Antti Haavisto / Yle
Ulla Kuivasmäki

Kaskisten kulttuuripalkinto jaetaan tiistaina. Tämänvuotisen kulttuuripalkinnon saavat kaskislaiset käsityönharrastajat. Kysymyksessä on työryhmä, joka on tänä vuonna virkannut kaupunginpuistoon sekä joulukuusen että juhannussalon.

Mukana virkkausprojekteissa on ollut useita yksityishenkilöitä. Käsityöharrastajien työryhmä on ottanut rohkeasti kaupunkitilaa haltuun ja tuonut siihen lämpöä ja yhteisöllisyyttä, perustelee Kaskisten vapaa-aika jaosto.

Myös tänä vuonna kaupunginpuiston lavaa koristaa virkattu joulukuusi, tänä vuonna kuusi on saanut seurakseen myös tonttuväkeä. Kulttuuripalkinto luovutetaan tänään iltapäivällä kaupunginpuistossa.

Kolmimetrinen "kuusi" on koottu sadoista virkatuista isoäidin neliöistä. Kuva: Antti Haavisto / Yle

Lue myös: Onko tässä Suomen ainutlaatuisin joulukuusi? Kaskisten joulupuu koottiin sadoista virkatuista isoäidin neliöistä

Suosittelemme sinulle