Hyppää sisältöön

Ex-tyttöystävänsä taposta tuomittua syytetään nyt raiskauksesta ja pahoinpitelystä

Miehen saamat syytteet seksuaalirikoksista on hylätty aiemmin.

Tampereen oikeustalo
Syytteet luettiin tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Antti Eintola / Yle
Anu Leena Koskinen

Yli kolmikymppistä miestä syytetään Pirkanmaan käräjäoikeudessa raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Syytteet luettiin tiistaina, ja tuomioistuin määräsi raiskausjutun salaiseksi.

Miestä syytetään naisen pahoinpitelystä, josta naiselle on aiheutunut nenämurtuma. Syytetty on tunnustanut esitutkinnassa lyöneensä kerran. Syyttäjä vaatii miehelle pahoinpitelystä 4–6 kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta.

Syytetty on sama, joka tuomittiin entisen, lyhytaikaisen tyttöystävänsä taposta vuonna 2011. Tapaus sai suurta huomiota ja herätti keskustelua vainoamisesta ja parisuhdeväkivallasta.

Mies tappoi vuonna 2011 vain 19-vuotiaan ex-tyttöystävänsä tämän omassa kodissa Ikaalisissa. Mies tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Tappoa edelsi pitkä ahdistelu. Pari seurusteli vain lyhyen aikaa, mutta mies yritti seurustella väkisin tämän kanssa ja estää häntä näkemästä muita miehiä.

Oikeuden mukaan mies varasti uhrin päiväkirjan, tuli mustasukkaiseksi ja surmasi naisen. Mies oli aiemmin tuomittu ex-tyttöystävänsä kahdesta erillisestä vapaudenriistosta.

Ensikertalaisena mies vapautui vankilasta istuttuaan tuomiosta puolet.

Mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa myös vankilomalla vuonna 2014 tehdystä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteen pakottamisesta sukupuoliyhteyteen vuonna 2015.

Sen jälkeen häntä syytettiin vuonna 2017 naisen vainoamisesta, mutta oikeus hylkäsi syytteen.

Vuonna 2019 mies määrättiin lähestymiskieltoon, koska ei jättänyt naista tämän kotona rauhaan. Asiasta kertoi silloin Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Lisätty 9.12. klo 13.26 tietoa pahoinpitelysyytteestä.

Lisäys 10.12. kello 14.08 lisätty tietoa pahoinpitelysyytteestä.

Suosittelemme sinulle