Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Euroopan golfhuipulle noussut Sami Välimäki lähtee finaaliturnaukseen jo uudet tavoitteet mielessään: "Hyvä mahdollisuus päästä nopealla aikavälillä PGA-kiertueelle"

Sami Välimäen tavoitteena on pelata kauden huipentavassa Dubain finaaliturnauksessa neljä ehjää kierrosta.

Sami Välimäki
Sami Välimäki on pelannut upean tulokaskauden Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Huikean läpimurtokauden pelannut golffari Sami Välimäki lähtee kauden huipentavaan Dubain finaalikilpailuun 18. sijalta. Tällä kaudella Euroopan kiertueelta yhden osakilpailuvoiton napannut 22-vuotias suomalaislahjakkuus pyrkii sijoittumaan kymmenen parhaan joukkoon Dubaissa, jossa palkintorahaa on jaossa peräti kahdeksan miljoonaa dollaria.

Tulokaskauttaan pelaava Välimäki sijoittui viime viikonloppuna Dubaissa 13. sijalle.

– Lähden hyvillä mielin kauden huipennukseen. Viime viikolla pelasin hyvin ja samalla pelillä jatkan edelleen. Nautin viimeisestä kilpailusta ja pelaan mahdollisimman hyvin, Välimäki kertoi Yle Urheilulle puhelimitse Dubaista.

Finaaliturnauksen kenttä ei ole suomalaiselle turhan tuttu, mutta siitä hän ei ota turhaa stressiä.

– Olen käynyt täällä pari kertaa harjoittelemassa. Olen tainnut pelata täällä viisi kierrosta, Välimäki pohti.

Välimäen tavoitteena on pelata kauden huipennuksessa neljä ehjää kierrosta.

– Se olisi hyvä suoritus, jos pääsisin kymmenen parhaan joukkoon, mutta miksei myös voitto, jos oikein hyvin lähtee sujumaan, Välimäki kommentoi tavoitteitaan.

Upea tulokaskausi

Suomalainen sijoittui tällä kaudella Euroopan kiertueella kymmenen parhaan joukkoon seitsemän kertaa ja kauden 18 startissa hän on karsiutunut vain viisi kertaa.

– Avauskausi tourilla on ollut todella hyvä. On tullut muitakin hyviä tuloksia kuin se voitto Omanista. On ollut hyvää tekemistä. Kauden selvä kohokohta on Omanin voitto, se on painunut mieleen.

– Kauden tavoitteet ovat ehdottomasti täyttyneet. Tavoitteena oli yksi voitto ja nyt olen täällä finaalikilpailussa, Välimäki totesi.

Koronaviruspandemia toi kauteen omat haasteensa. Välimäelle pelitaukoa tuli reilut neljä kuukautta.

– Olihan se erikoista, kun siinä oli buumi päällä ja kausi katkaistiin pitkäksi ajaksi. Elämä on myös ollut haastavaa näissä koronakuplissa, kun hotelleilta ei ole päässyt pois. Onhan tässä ollut vähän pitkiä viikkoja, Välimäki myönsi.

Tällä kaudella jo yli 600 000 euroa tienannut Välimäki on tyytyväinen, että hyvien tulosten ansiosta hänellä on varma pelipaikka Euroopan kiertueella seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, mutta miehellä on jo selvät tavoitteet tulevaisuutta ajatellen.

– Tässä on nyt hyvä mahdollisuus päästä nopealla aikavälillä Amerikkaan PGA-kiertueelle. Toivottavasti pystyn nousemaan sinne 50 parhaan joukkoon mahdollisimman nopeasti ja pelaamaan siellä.

Dubain finaaliturnaus alkaa torstaina. Suomalaisista Välimäen lisäksi mukana on Kalle Samooja, joka on ennen kauden huipennusta 46. sijalla.

Lue myös:

Kärkikymmenikkö karkasi Sami Välimäeltä – "Harmillinen loppu"

Sanna Nuutinen teki suomalaista golfhistoriaa – hieno kausi huipentui Euroopan kiertueen kokonaiskilpailun viidenteen sijaan

Tällainen on Suomen uusi golfsensaatio Sami Välimäki – mailoja paiskonut tuittupää sai teini-ikäisenä apua mentaalivalmentajalta ja jätti lukion kesken golfin takia

Vuoden kovin suomalaissensaatio ei yllättänyt itseään, vaikka teki golfhistoriaa – nyt Sami Välimäki unelmoi kotonaan major-voitosta

Suosittelemme