Hyppää sisältöön

Hyvä Joulumieli -keräys auttaa jälleen kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjakortilla

Yhä useammat ovat joutuneet turvautumaan ruoka-apuun ensimmäistä kertaa.

Joulukuusen koristeltuja oksia.
Hyvä Joulumieli -keräys auttaa jälleen kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjakortilla. Kuvituskuva. Kuva: US Army Garrison Red Cloud - Casey
Sanna Kähkönen

Koronakriisi on pahentanut monien perheiden toimeentulovaikeuksia. Hyvä joulumieli -keräys auttaa jälleen kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjakortilla. Lisääntyneet talousongelmat ovat näkyneet muun muassa ruokajonoissa, joissa lapsiperheiden määrä on kasvanut.

Yhä useammat ovat joutuneet turvautumaan ruoka-apuun ensimmäistä kertaa. Kajaanin seurakunnan diakoni Paula Sirviö sanoo, että muun muassa kevään lomautukset näkyvät avun tarpeena.

Tänä vuonna myös Martat lahjoittavat diakoniatyön kautta kajaanilaisille vähävaraisille lapsiperheille ruoka-avustuksia. Tarvetta avulle on paljon.

Pienoisena ongelmana tilanteessa on, että nimilista avun tarvitsijoista piti kerätä nopealla aikataululla. Ruokapaketti annetaan 210 kajaanilaiselle lapsiperheelle ja listan laatimiseen aikaan oli vajaa viikko.

Kajaanin kaupunginteatteri on järjestänyt vuosien ajan Hyvän joulumieli -lipaskeräyksen teatteritalon aulassa. Tänä vuonna siitä on luovuttu, koska lipaskeräyksen aikana ei voitu taata turvavälejä.

Tänä vuonna Kajaanin kaupunginteatterilla ehdittiin laittamaan pikkujouluesityksen käsiohjelman väliin tilisiirtolomake ennen kuin kaikki esitykset peruttiin koronan takia 18.12. asti.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle