Hyppää sisältöön

Joonas Kukkonen renkaiden EM-finaaliin – "Ei meinaa sanat riittää"

Joonas Kukkonen yllätti itsensä yltämällä renkaiden loppukilpailuun voimistelun EM-kilpailuissa Turkin Mersinissä.

Joonas Kukkonen
Joonas Kukkonen Kuva: Voimistelu.fi
Timo Uusitalo

Rengasspesialisti Joonas Kukkonen ansaitsi EM-karsintasuorituksestaan 13,633 pistettä ja telineensä yhdeksännen sijan. Sunnuntain finaalissa kilpailee vain kahdeksan voimistelijaa, mutta sitä koskee kahden voimistelijan maakiintiö.

Rengaskarsinnan kärkikahdeksikkoon mahtui kolme turkkilaista voimistelijaa, joten viimeinen finaalipaikka meni Kukkoselle.

Espoon Telinetaitureiden telinevoimistelija ei tohtinut paljastaa julkisesti sijoitustavoitettaan miesten Euroopan mestaruuskilpailujen karsintoihin, mutta torstaina salaisetkin tavoitteet täyttyivät lähes täydelliset.

– Ei meinaa sanat riittää, on niin hieno paikka päästä tämmöisessä kisassa finaaliin. Onnistuminen tuli oikeassa paikassa, ja finaaliin jäi vielä pikkuisen parantamisen varaa, häkeltynyt Kukkonen lausui tulosten selvittyä.

Miesten EM-kilpailujen ensikertalainen piti karsinnassa päänsä kylmänä ja kuittasi suorituksellaan korkeammat pisteet kuin esimerkiksi syksyn SM-kilpailuissa.

– Kisasuoritukseni meni tosi hyvin. Voimaosat pysyivät hyvin ja kaikki oli oikeassa tasossa. Heilahdusosatkin menivät hienosti. Ainoa virhe tuli viimeisessä käsilläseisonnassa, joka oli vähän huonompi kuin yleensä. Sen jälkeinen alastulo tuli hyvin.

Sunnuntain finaalissa Kukkonen hän pyrkii parantamaan suoritustaan ja sijoitustaan. Karsinnan kärkeen voimisteli Turkin Ibrahim Çolak (14,633), joka on telineen hallitseva maailmanmestari.

Jyväskylän Voimistelijoiden hevosspesialisti Pavel Titov joutui kovaan paikkaan päästessään hevoselle päivän viimeisenä voimistelijana. Titovin finaali- ja mitalihaaveet murenivat putoamiseen kesken sarjan. Titov sijoittui sijalle 22. pistein 12,400.

Miesten telinefinaalit voimistellaan sunnuntaina. Rengasfinaali voimistellaan kello 15.15–15.55 Suomen aikaa. Yle näyttää kilpailut Areenassa ja TV2:lla.

Suosittelemme sinulle