Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Luottoyhtiöt Visa ja Mastercard eivät enää käsittele videopalvelu Pornhubin maksuja

New York Times -lehden tietojen mukaan Pornhubissa on jaettu videoita, joissa esitetään raiskauksia.

Kuvituskuva Pornhub-videopalvelusta.
Kuvituskuva. Pornhub on sanonut sallivansa videoiden lisäämisen jatkossa vain tunnistautuneille käyttäjille sekä estävänsä videoiden lataamisen. Kuva: Andrew Paterson / AOP
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Luottojätit Visa ja Mastercard ovat ilmoittaneet lopettavansa Pornhub-videopalvelun maksujen käsittelemisen. Taustalla ovat New Yorkin Timesin julkaisemat tiedot alustalla jaetuista videoista, joissa esitetään muun muassa lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa ja raiskauksia.

Mastercard kertoi lausunnossaan tehneensä oman selvityksensä ja havainneensa sivustolla laitonta sisältöä, minkä vuoksi yhtiön luottokortit eivät enää toimi Pornhubissa.

Visa kertoo ohjeistavansa kumppaneitaan olemaan käsittelemättä Pornhubin emoyhtiön MindGeekin maksuja.

Mastercard kertoo, että yhtiön päätös on lopullinen. Visa tekee yhä omaa tutkintaa, ja antaa lopullisen päätöksensä tutkinnan valmistuttua. Tähän asti Visan maksuliikenne Pornhubiin on keskeytetty toistaiseksi.

Pornhub on ilmoittanut olevansa pettynyt ratkaisuun ja tehneensä muutoksia Timesin jutun julkaisun jälkeen. Sivusto on muun muassa sanonut sallivansa videoiden lisäämisen vain tunnistautuneille käyttäjille ja yhteistyökumppaneille sekä estävänsä videoiden lataamisen.

– Nämä uutiset ovat murskaavia niille sadoille tuhansille ihmisille, joiden toimeentulo on riippuvainen videopalvelustamme, Pornhub sanoi tiedotteessaan.

Suosittelemme sinulle