Hyppää sisältöön

Tornion Arboretum -puistoon suunnitellaan kunnostusta

Vuonna 1987 perustettu Arboretum on monin paikoin alkuperäisessä kunnossa, joten kehittämistoimenpiteille on todellista tarvetta.

Rönsyakankaali kukkii heinäkuussa.
80-luvulta asti toimineessa Tornion Arboretumissa on satoja eri lajikkeita. Kuva: Pirkko Kukko-Liedes / Yle
Tiinamaija Rantamartti

Tornion Arboretum -puisto halutaan saada palvelemaan nykyistä paremmin ja monipuolisemmin puistossa kävijöitä.

Tornion kaupungin kunnossapitoyksikkö on laatinut puiston kehittämisestä ja kunnostamisesta suunnitelman, jonka tekninen lautakunta hyväksyi kuluvalla viikolla. Sen mukaan puiston kulkuväyliä ja rakenteita uusittaisiin ja niissä huomioitaisiin myös esteetön liikkuminen.

Lisäksi alueelle tehtäisiin kokonaan uusia virkistyskäyttökohteita, kuten esimerkiksi katosrakennelma, joka toimisi säänsuojana ja eväiden syöntipaikkana.

Hankesuunnitelmassa todetaan, että koko perheen eväsretket eri puolilla puistoa olivat yleinen näky viime kesänä, ja muutenkin alueelle löysi ennätysmäärä kävijöitä osaksi koronan vaikutusten takia.

Kävijöiden palaute oli positiivista, ja kävijämäärienuskotaan lisääntyvän lähivuosina entisestään.

Kunnostustyö maksaisi noin 30 000 euroa ja siihen haetaan ELY-keskukselta 50 prosentin avustusta. Jos rahoitus järjestyy, töihin päästään jo ensi kesänä.

Arboretum-puisto on perustettu vuonna 1987 järjestettyjen asuntomessujenyhteydessä. Alue suunniteltiin silloiselle uudelle asuinalueelle asukkaiden lähivirkistysalueeksi, jona se toimii edelleenkin palvellen samalla myös muita kävijöitä sekä koti- ja ulkomaisia matkailijoita.

Arboretum on monin paikoin alkuperäisessä kunnossa, joten kehittämistoimenpiteille on todellista tarvetta.

Suosittelemme sinulle