Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Etelä-Karjalalla on parannettavaa jätteiden kierrätyksessä – jätteiden erilliskierrätyspisteitä ja monilokeroastioita tarvitaan lisää

Suomen ympäristökeskus kiittelee eteläkarjalaisia kiertotalouteen liittyvän koulutuksen tarjoamisesta sekä jätteenkeräyspisteiden saavutettavuudesta. Parannettavaa on sen sijaan biojätteen erilliskeräyksessä sekä ylipäänsä jätteen vähentämisessä.

Monilokeroinen jäteastia
Suomen ympäristökeskus kehottaa eteläkarjalaisia ottamaan käyttöön monilokeroastioita, sillä niiden avulla kierrätystä on helpompi lisätä. Kuva: Kare Lehtonen/Yle
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Jätteiden kierrätys vaatii tehostamista Etelä-Karjalassa.

Etelä-Karjalassa on hyvät mahdollisuudet biojätteen erilliskeräykseen, mutta se ei ole kasvanut odotetulla vauhdilla.

Biojäte on painoltaan suurin erilliskerättävistä jätelajeista, joten sen kierrätyksellä ja erilliskeräyksellä on suuri vaikutus kotitalousjätteiden kierrätysasteeseen.

Etelä-Karjala ei ole myöskään onnistunut vähentämään riittävästi jätteiden määrää.

Tiedot käyvät ilmi Suomen ympäristökeskuksen selvityksestä.

Selvitys kehottaa lisäämään jätteiden erilliskierrätyspisteitä ja tuomaan ne lähemmäksi eteläkarjalaisia. Kierrätystä voisivat lisätä monilokeroastiat, kimppa-astiat ja kierrätykseen kannustavat jätemaksut.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Etelä-Karjalassa on hyvin tarjolla kiertotalouteen liittyvää koulutusta ja keräyspisteiden saavutettavuus maan huippua.

Jätteiden kierrätysastetta tulisi kasvattaa nopeasti, jotta Suomi saavuttaisi EU:n kierrätystavoitteet ja kulkisi kiertotalouden suuntaan.

Suosittelemme