Hyppää sisältöön

Venäjän armeija: Vuoristo-Karabahin tulitaukosopimusta rikottu

Armenian mukaan Azerbaidžan on hyökännyt kahteen kylään.

Venäläisiä rauhanturvaajia kuvattuna Kalbajarissa Azerbaidžanissa 24. marraskuuta.
Venäläisiä rauhanturvaajia kuvattuna Kalbajarissa Azerbaidžanissa 24. marraskuuta 2020. Kuva: Hayk Baghdasaryan / EPA
STT

Armenian ja Azerbaidžanin välisen konfliktin päättänyttä tulitaukosopimusta on rikottu Vuoristo-Karabahin alueella, sanoi Venäjän armeija lauantaina.

Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan sopimusta rikkonut tapaus on havaittu perjantaina Hadrutin alueella. Ministeriö on lähettänyt Venäjän joukkoja rauhoittamaan tilannetta alueelle.

Armenian armeija on kertonut Azerbaidžanin hyökänneen kahteen kylään.

Azerbaidžanin puolustusministeriö puolestaan kertoi, että toisen osapuolen provokaatioita vastaan on tehty asianmukaisia vastatoimia, mutta ministeriön mukaan tulitaukosopimusta kunnioitetaan yhä.

Tulitaukosopimusta valvovien Venäjän joukkojen edustaja vahvisti tiedot tulituksesta Venäjän valtionmedialle RIA Novostille. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Venäjän johdolla 10. marraskuuta solmittua tulitaukosopimusta rikottiin.

Minskin ryhmän edustajat tapaavat osapuolia

Aiemmin lauantaina armenialaisjoukot kertoivat kolmen sotilaansa haavoittuneen Azerbaidžanin joukkojen hyökkäyksessä.

Lauantaina niin kutsutun Minskin ryhmän edustajat tapasivat Azerbaidžanin presidentin Ilham Alijevin Bakussa. Sunnuntaina ryhmän lähettiläiden, ranskalaisen Stephane Viscontin ja yhdysvaltalaisen Andrew Schoferin, on tarkoitus matkustaa Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin.

Minskin ryhmä johti vuosikymmenien ajan rauhanneuvotteluita Armenian ja Azerbaidžanin välillä, mutta ei päässyt lopputulokseen.

Suosittelemme sinulle