Hyppää sisältöön

Sami Välimäen loistavalle tulokaskaudelle upea päätös – kaikkien aikojen paras suomalaismies Euroopan kiertueella

Sami Välimäki päätti golfin Euroopan kiertueen finaalikilpailun Dubaissa jaettuun viidenteen sijaan.

Väinö Viitaharjun ja Sami Välimäen yhteistyö toimi jälleen. Kuva: 2020 Getty Images

Sami Välimäki, 22,täydensi upean läpimurtokautensa päättämällä golfin Euroopan kiertueen finaalikilpailun Dubaissa jaettuun viidenteen sijaan. Välimäki pelasi päätöskierroksen aiempien päivien tapaan 69 lyönnillä (–3) ja päätyi yhteistulokseen – 12. Päätöskierroksella Välimäki teki kuusi birdieta, mutta kolme bogia laskivat sijoitusta.

Välimäki oli ennen päätöspäivää kahdeksantena, kahden lyönnin päässä kärjestä. Hän nousi sunnuntaina kolme sijaa.

Koko kauden Euroopan kiertueen sijoituksissa Välimäki oli 11:s. Hänet valittaneen myös Euroopan kiertueen vuoden tulokkaaksi.

Välimäen sijoitus on kaikkien aikojen paras suomalaistulos miesten Euroopan kiertueen kokonaiskilpailussa. Edellinen ennätys oli Mikko Ilosella, joka oli vuonna 18. vuonna 2014.

Naisten Euroopan kiertueen kokonaiskilpailussa Sanna Nuutinen oli marraskuussa viides.

Dubain finaaliturnauksen voiton vei britti Matthew Fitzpatrick yhteistuloksella –15. Hän saa kahdeksan miljoonan dollarin voittopotista kolme miljoonaa. Koko kiertueen ykkönen oli Fitzpatrickin maanmies, kokenut Lee Westwood, 47, joka oli kisan toinen hävittyään yhden lyönnin.

Suomalaisista Välimäen lisäksi mukana Dubain finaaliturnauksessa oli Kalle Samooja, joka oli jaetulla 23. sijalla. Hän päätti kiertuefinaalin tulokseen –5. Euroopan kiertueen koko kauden rankingissa Samooja oli 42:s.

Ennen Dubain finaaliturnausta Välimäki sijoittui Euroopan kiertueella kymmenen parhaan joukkoon seitsemän kertaa ja kauden 18 startissa hän karsiutui vain viisi kertaa. Hän voitti maaliskuussa Omanin osakilpailun tehden suomalaista golfhistoriaa, sillä kukaan muu suomalainen miespelaaja ei ole ennen onnistunut voittamaan Euroopan kiertueen kilpailua heti ensimmäisellä kaudellaan.

Lue myös:

Sami Välimäki mukana Dubain voittokamppailussa

Sanna Nuutinen teki suomalaista golfhistoriaa – hieno kausi huipentui Euroopan kiertueen kokonaiskilpailun viidenteen sijaan

Suosittelemme sinulle