Hyppää sisältöön

Rakennusvalvonta kohdistaa jatkossa enemmän huomiota pientalojen kosteudenhallintaan – Oulu haluaa parantaa rakentamisen laatua

Jo aiemmin kosteudenhallinnasta on kysytty luvituksessa kerrostalojen ja vaativamman rakentamisen kohdalla.

Vaatimus kosteudenhallinnan suunnittelusta perustuu lakiin. Kuvituskuva. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Ensi vuoden alusta lähtien Oulussa pientalon rakennusluvan saaminen vaatii, että työmaalle on nimetty kosteudenhallinnan valvonnasta vastaava henkilö. Talonrakennuksessa on myös varmistettava kosteudenhallinta jonkin mallin mukaan, esimerkiksi Kuivaketju 10 -järjestelmällä.

Pientaloja ovat omakotitalot, paritalot ja rivitalot. Näin myös esimerkiksi yksityisen omakotitalon rakentajan on lupaa hakiessaan kerrottava kosteudenhallintakeinoistaan.

Oulun kaupunki haluaa uusilla ohjeilla parantaa rakentamisen laatua ja huolehtia, että myös pientalon rakennuttaja saa kestävän, terveellisen ja pitkäikäisen talon.

Rakenneinsinööri Esko Knuutilan mukaan vaatimus kosteudenhallinnan suunnittelusta perustuu lakiin eli ympäristöministeriön asetukseen rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta.

Oulussa on jo aiemmin kysytty kosteudenhallinnasta lupavaiheessa kerrostalojen ja vaativamman rakentamisen kohdalla.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle