Hyppää sisältöön

Jalkapallovalmentaja Gerard Houllier on kuollut

Liverpoolin pitkäaikaisena päävalmentajana parhaiten tunnettu Houllier menehtyi 73-vuotiaana.

Gerard Houllier
Gerard Houllier toimi viimeisimpänä seurajohtotehtävissä ranskalaisessa Lyonissa. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka

Ranskalainen jalkapallovalmentaja Gerard Houllier on kuollut 73-vuotiaana.

Houllier muistetaan parhaiten Liverpoolin valmentajana. Lisäksi hän valmensi urallaan Ranskan maajoukkuetta, Lensiä, PSG:tä, Lyonia ja Aston Villaa.

Liverpoolissa Houllier valmensi vuosina 1998–2004 ja voitti kaikkiaan viisi pokaalia. Juuri Houllier hankki Sami Hyypiän Liverpooliin vuonna 1999 ja teki suomalaistopparista seuran ensimmäisen Britannian ulkopuolella syntyneen kapteenin. Houllierin menestyksekkäimmällä kaudella 2000–2001 Liverpool voitti FA Cupin, Liigacupin ja Uefa Cupin.

– Jalkapallo on tänään menettänyt todellisen herrasmiehen ja lajin rakastajan. Mies, joka uskoi minuun ja antoi minulle itseluottamusta, ei ole enää joukossamme. Lepää rauhassa, Hyypiä kirjoitti Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Houllier Hyypiä
Gerard Houllier antoi Sami Hyypiälle kapteeninnauhan Liverpoolissa 2000-luvun alussa. Kuva: Getty Images

Houllierin alaisuudessa Liverpoolissa pelasi myös Jari Litmanen vuosina 2001–2002. Litmanen jäi seurassa kuitenkin pieneen rooliin ja siirtyi takaisin Ajaxiin kesällä 2003.

Houllier kärsi jo valmennusuransa aikana sydänvaivoista ja jäi sivuun valmennustehtävistä terveyshuoliin vedoten vuonna 2011. Sittemmin hän on toiminut johtotehtävissä eri seuroissa ympäri Eurooppaa. Ranskalaisen L'Equipe-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Houllierille oli tehty sydänoperaatio Pariisissa ennen kuolemaansa.

Lue myös:

Vuoden 1982 MM-kisojen jalkapallotähti Paolo Rossi on kuollut

Suosittelemme sinulle