Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sami Välimäelle upea tunnustus! Valittiin ensimmäisenä suomalaisena Euroopan kiertueen vuoden tulokkaaksi

Sami Välimäen huima vuosi toi hienon tunnustuksen.

Sami Välimäki
Sami Välimäki on kirjoittanut vuonna 2020 useasti suomalaista golfhistoriaa. Kuva: Getty Images
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Sami Välimäki on saanut ensimmäisenä suomalaisena golfin Euroopan kiertueen vuoden tulokkaan tittelin, Sir Henry Cotton Rookie -tunnustuksen.

22-vuotias Välimäki oli kauden finaalikilpailussa Dubaissa viides ja ylsi Euroopan kiertueen kokonaistuloksissa sijalle 11. Se on kaikkien aikojen paras suomalaistulos miesten Euroopan kiertueella. Edellinen ennätys oli Mikko Ilosella, joka oli 18:s vuonna 2014.

Välimäki voitti Omanissa nuorimpana suomalaisena Euroopan kiertueen osakilpailun maaliskuun alussa.

Tänään maanantaina maailmanlistalla Välimäki nousi useita sijoja ja on nyt listan 70:s. Välimäki on ehdolla Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi.

Kilpailu vuoden tulokkaan tittelistä oli valintakomitean mukaan tasainen. Välimäen kovin haastaja oli Tanskan Rasmus Højgaard, joka voitti kiertueella kaksi kisaa.

– Valinta kohdistui Samiin, joka on esiintynyt koko kauden vahvasti. Hän oli ykkönen Omanissa vasta kuudennessa kisassaan ja hän sai neljä muuta top 10 -sijoitusta. Tämä on hieno saavutus kenelle tahansa tulokkaalle ja osoitus hänen luonteestaan ja lahjakkuudestaan. Hän todella ansaitsee tämän palkinnon, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

Mikko Ilonen hehkuttaa Sami Välimäen tulokaskautta: "Vain taivas on rajana"

Suomen ykkösgolfari Sami Välimäki, 22, iloitsi menestyksekkäästä tulokaskaudestaan: "Tietää, että pystyy isojen poikien kanssa pärjäämään"

Sami Välimäen loistavalle tulokaskaudelle upea päätös – kaikkien aikojen paras suomalaismies Euroopan kiertueella

Suosittelemme