Hyppää sisältöön

Hattulan tekninen johtaja ja rakennustarkastaja hyllytettiin – perusteena lupasuma

Hattulassa on nyt tarkoitus selvittää rakennuslupien suman syitä ja tilanteen ratkaisemista.

Hattulan kunnanhallitus päätti pyytää kunnan tarkastuslautakuntaa suorittamaan sisäisen tarkastuksen syntyneen tilanteen syistä ja seurauksesta kunnan sekä kuntalaisten näkökulmasta. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Hattulan kunnan tekninen johtaja Juha Prittinen ja rakennustarkastaja Jorma Immonen on pidätetty viroistaan tammikuun puoleenväliin asti. Kunnanhallitus päätti viranhaltijoiden hyllyttämisestä eilisessä kokouksessaan.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan viranhaltijoiden epäillään todennäköisin syin syyllistyneen virantoimituksessa virkarikokseen tai muutoin menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti. Kunnanjohtajan muuttama päätösesitys hyväksyttiin kunnanhallituksessa yksimielisesti.

Kunnanhallituksen esittelytekstin mukaan Hattulan kunnassa on noin 1350 keskeneräistä rakennus- tai toimenpidelupaa, joissa loppukatselmus on tekemättä. Keskeneräisistä luvista 100 on 1990-luvulta ja loput 2000-luvulta.

Hattulan kunnanhallitus vaatii, että kunta ryhtyy välittömästi selvittämään, mistä teknisen puolen lupahakemuksiin syntynyt suma johtuu ja miten se puretaan. Selvityksen jälkeen teknisen johtajan ja rakennustarkastajan virkasuhteita tarkastellaan uudelleen.

Kunta ryhtyy myös entisen teknisen yksikön työhyvinvoinnin edellyttämiin työsuojelullisiin toimiin.

Lisäksi kunnanhallitus päätti pyytää kunnan tarkastuslautakuntaa suorittamaan sisäisen tarkastuksen syntyneen tilanteen syistä ja seurauksesta kunnan sekä kuntalaisten näkökulmasta. Lautakunnan lausuntoa odotetaan kunnanhallitukselle tammikuun puoliväliin mennessä.

Suosittelemme sinulle