Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kesko aikoo lakkauttaa Kookenkä-, Kenkäexpertti- ja The Athlete's Foot -liikkeet – irtisanottavia yhteensä 150

Keskon vapaa-ajan toimintojen yt-neuvottelut koskevat noin 200 työntekijää, joista suurin osa aiotaan irtisanoa.

Kookenkä liikkeen ikkuna jossa näkyy kenkiä.
Kesko kaavailee myyvänsä jatkossa kenkiä yhtiön urheiluliikkeissä. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Kari Ikävalko
Avaa Yle-sovelluksessa

Kesko suunnittelee perinteisten kenkäkauppojensa lopettamista ensi vuoden alkupuolella.

Konserni on aloittanut yt-neuvottelut, jotka koskevat Kookenkä- ja Kenkäexpertti-myymälöitä ja The Athlete’s Foot -kauppojen henkilökuntaa.

Kenkäkaupan lisäksi Kesko on aloittanut yt-neuvottelut urheilukauppansa työntekijöille. Intersport- ja Budget Sport -ketjujen neuvottelut koskevat noin 60 työntekijää ketjuyksikössä, joista 20 on näillä näkymin saamassa irtisanomisilmoituksen.

Neuvottelut koskevat kaikkiaan vajaata 200 työntekijää, joista 150 on tarkoitus irtisanoa.

Kesko suunnittelee melkein kirjaimellisesti Andiamo-tuotemerkin lopettamista sekä perinteisten kenkäkauppojensa, Kookengän ja Kenkäexperttien, lakkauttamista. Lisäksi Kesko on luopumassa vapaa-ajan jalkineisiin keskittyneestä The Athlete’s Foot ketjusta.

Keskolla on eri puolilla maata noin 40 kenkäkauppaa ja kymmenkunta The Athlete’s Foot kauppaa.

Konsernin tavoitteena on keskittyä jatkossa jalkinekaupassa vapaa-ajan ja urheilujalkineisiin. Yt-neuvottelut eivät koske Intersportin ja Budget Sportin myymälöiden työntekijöitä.

Kesko ei ole vielä tässä vaiheessa miettinyt joidenkin lakkautettavien toimintojen myymistä uudelle yrittäjälle. Konserni sanoo tekevänsä kenkäkauppansa ratkaisut ensi vuoden aikana, käytännössä alkuvuodesta, jolloin yhtiö välttyy syyssesongin hankinnoilta.

Keskon kaupan ammattiosasto pitää työnantajan toimintaa vastuuttomana tilanteessa, jossa työntekijät ovat joutuneet venymään koronapandemian aikana. Heidän vähimmäisvaatimuksensa on, että Kesko sijoittaisi irtisanomisuhan alla olevat henkilöt muualle konsernin sisällä.

Keskolla on töissä yli 40 000 työntekijää.

Lue myös:

Keskolla ennätyksellinen alkuvuoden tulos koronakriisistä huolimatta

Citymarketin myyjät jäivät myös koronakeväänä ilman tulospalkkiota: "Saatiin keksipussi, muovipullo ja aurinkovoide – täytyy sanoa, että vähän muuta odotettiin"

Koronavuosi siivitti ruoan verkkokaupan räjähdysmäiseen kasvuun – osa asiakkaista ei ole käynyt itse kaupassa kuukausiin

Suosittelemme