Hyppää sisältöön

Rauhaniemen sairaalasta löytyi suuri määrä uusia koronatartuntoja – viikonlopun seulonnoissa paljastui 20 uutta tapausta oireettomilta potilailta

Sairalaaepidemia alkoi kahdella osastolla joulukuun alussa. Kaksi koronan saanutta potilasta on menehtynyt.

Rauhaniemen sairaalan Koivulan julkisivu
Rauhaniemen sairaalassa on koronapositiivisia potilaita hoidossa kahdella eri osastolla tällä hetkellä 39. Normaalisti sairaalassa hoidetaan pääasiassa hyvin iäkkäitä potilaita kuntoutusosastoilla. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Heli Mansikka

Rauhaniemen sairaalassa Tampereella on löytynyt merkittävä määrä uusia koronatartuntoja, toisin kuin kaupungin eilisestä tiedotteesta (siirryt toiseen palveluun) voi päätellä.

Sairaalaepidemia alkoi Rauhaniemen sairaalassa joulukuun alussa kahdella osastolla. Kaupunki tiedotti eilen, että kolmelle muulle osastolle tehdyissä seulonnoissa ei viikonloppuna löytynyt uusia tartuntoja.

Kaupungilta jäi kertomatta, että seulontoja jatkettiin myös niillä osastoilla, joilta aiemmin oli jo löytynyt tartuntoja, ja että näissä seulonnoissa löydettiin viikonlopun aikana 20 uutta potilastartuntaa.

Hallintoylilääkäri Arto Lemmetty sanoo, että sekaannus ei ollut tahallinen.

– Viikonvaihteen seulonnoissa tuli ikävä kyllä oireettomille potilaille paljon positiivisia vastauksia seulontojen saaliina, 20. Viikonvaihteen aikana ja maanantaina vastaukset tulostuivat hieman eri aikaan eri tulosliuskoille, mikä hieman sekoitti laskelmia, Lemmetty kertoo sähköpostivastauksessaan.

Lisäksi viikonvaihteen jälkeen on tietoon tullut vielä yksi uusi potilastartunta. Henkilökunnan uusia tartuntoja on tiedossa neljä.

Lemmetyn mukaan koko epidemian aikana Rauhaniemen sairaalassa on nyt tiedossa yhteensä 65 tartuntaa, joista 46 tartuntaa on potilailla ja 19 henkilökunnalla.

Kaksi kuollutta, koronapositiiviset omilla osastoillaan

Sairaalaepidemian aikana kaksi Rauhaniemen sairaalassa koronatartunnan saanutta potilasta on menehtynyt.

Rauhaniemen tilanne näkyy selvästi myös Pirkanmaan koronaluvuissa. Maakunnassa epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa ja alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tänään jatkaa tiukkoja koronasuosituksia aina 10. tammikuuta asti.

Rauhaniemen sairaalassa on koronapositiivisia potilaita hoidossa kahdella eri osastolla tällä hetkellä 39. Osastoilla ei hoideta muita potilaita.

– Osa potilaista on hoidossa muissa hoitopaikoissa ja toisaalta Rauhaniemeen on tullut jatkohoitoon joitakin potilaita vastaavasti myös muualta, Lemmetty kertoo.

Lemmetyn mukaan Rauhaniemen tilanne on hallinnassa, mutta kestää vielä pitkään, että tilanne saadaan normaaliksi.

Lue myös:

Rauhaniemen sairaalassa Tampereella jo toinen koronaan liittyvä kuolema – hallintoylilääkäri: "Vielä en voi luvata, että kaikki on ohi"

Taas saatiin osoitus siitä, miksi koronaviruksen leviämistä on vaikea estää: vanhusten sairaalassa suurin osa oireettomia

Koronavirus sairastuttaa vanhuksia ja hoitajia Tampereella – vuokratyövoima hälytetty avuksi: Katso tallenne Ylen suorasta lähetyksestä

Infektiolääkärin neuvo kauppaan: "Jos käyttää ostoskärryjä hyökkäysvaununa, saa heti metrin tilaa" – Pirkanmaalla tiukat rajoitukset jatkuvat

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle