Hyppää sisältöön

Porissa putkirikko – vaikuttaa lähes koko kaupungin asukkaisiin, ilman vettä ei kuitenkaan kukaan jää

Vettä tulee nyt Porissa heikolla paineella ja se saattaa olla ruskeaa. Vuotokohta on saatu eristettyä.

Porin veden vesijohtoverkko rikkoutui Myyrätiellä. Kuva: Yle

Porin veden päävesiputken Pormestarinluotoon johtava haara on rikkoutunut. Tilanne aiheuttaa heikkoa painetta verkostossa siihen asti, kunnes rikkoutunut putkiosuus saadaan suljettua. Tilanne koskee lähes koko Poria, Ahlaisia, Noormarkkua ja Laviaa lukuun ottamatta.

Sen jälkeen värivirheellistä vettä voi tulla laajalla alueella.

Vesi kaupunkiin johdetaan Harjakankaan tekopohjavesilaitokselta. Lukkarinsannan varalaitokselta otetun veden määrä on vähäinen, toisin kuin tilanteen alussa kerrottiin.

– Isot putkirikot aiheuttavat putkistosakan liikkumista. Jos vesi on ruskeaa, ei sitä kannata juoda. Ei se vaarallista ole, mutta ei se ole hyvää juomavettä, toteaa Porin veden verkostopäällikkö Jouko Halminen.

Halminen arvioi, että ruskeaa vettä voi tulla Porin kantakaupungin alueella vielä huomisen aamun aikana. Illan aikana se leviää todennäköisesti kaupungin muihin osiin ja voi vaivata aluetta lähipäivinä.

Vuoto sattui Porin Toejoella. Pelastuslaitoksen mukaan vuotokohdan lähistölle aiheutui pienimuotoinen tulva, mutta vuoto ei uhannut välittömästi ihmisiä tai omaisuutta. Vuotokohta on saatu eristettyä, paine verkostossa on normaali, eikä talouksia jää ilman vettä.

Asukkaille tiedotusta tekstiviestillä

Jouko Halminen huomauttaa, että Porin veden vikapäivystys on ruuhkainen, eikä sinne kannata tässä vaiheessa soitella.

Ainakin osalle porilaisista on jo lähtenyt tekstiviesti, jossa kerrotaan tilanteesta.

– Porin Vesi tiedottaa mahdollisesta vesijohtoveden värivirheestä, joka johtuu verkoston virtaustilanteiden muutoksesta. Ilmiöstä ei ole terveydellistä vaaraa, mutta se on syytä ottaa huomioon esim. pyykkiä pestäessä. Tarvittaessa juoksuttaminen auttaa. Porin Vesi pahoittelee asiaa, tekstiviestissä todetaan.

Kantakaupungin alueella veden laatu palautuu ennalleen arviolta puolen vuorokauden aikana haitan siirtyessä verkoston laidoille, muun muassa Meri-Poriin, Porin vedeltä kerrotaan tiistaina illalla puoli yhdeksän aikoihin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla 15.12. klo 20.23.

Suosittelemme sinulle