Hyppää sisältöön

Liikemies Peter Nygård pidätettiin Kanadassa

Muotimogulia syytetään muun muassa ihmiskaupasta ja kymmeniin naisiin kohdistuvista rikoksista, kirjoittaa The New York Times -lehti.  

Peter Nygård vuonna 2009 Kuva: AOP

Muotimoguli Peter Nygård on The Globe and Mail (siirryt toiseen palveluun)-lehden sekä CTV Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan pidätetty Winnipegissä maasta luovuttamista koskevan pykälän mukaan. Suomalais-kanadalaista Nygårdia vastaan on nostettu Yhdysvalloissa useita syytteitä.

Nygårdin on CTV:n mukaan tarkoitus saapua oikeuteen tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Nygårdia syytetään muun muassa seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä ihmiskaupasta ja kymmeniin naisiin kohdistuvista rikoksista, kirjoittaa The New York Times (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Syyttäjien mukaan Nygård käytti 25 vuoden ajan yrityksensä valtaa ja sen työntekijöitä hyväkseen hankkiakseen naisia ja alaikäisiä tyttöjä omaksi ja kumppaniensa seksuaalisiin tarpeisiin.

Nygårdia syytetään pitkäaikaisesta toiminnasta Yhdysvalloissa, Bahamalla ja Kanadassa.

The New York Times kirjoitti tiistaina, että Nygårdin asianajaja kieltäytyi kommentoimasta nostettuja syytteitä.

Pidätyksestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Nygårdia vastaan on aiemmin nostettu Yhdysvalloissa ryhmäkanne, jossa 57 naista syyttää Nygårdia seksuaalirikoksista. 18 naisista on kanadalaisia.

Kanteen käsittely keskeytyi elokuussa. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan keskeytyksen arveltiin johtuvan siitä, että kanteen eteneminen ei häiritse liittovaltion poliisin FBI:n keskeneräistä rikostutkintaa.

Nygård on kiistänyt syytökset.

Nygård luopui yhtiöidensä puheenjohtajuudesta helmikuussa, kun Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI ja New Yorkin poliisi olivat tehneet ratsian Nygårdin pääkonttoriin New Yorkissa. Miehen tiedottajan mukaan Nygård ei halua oikeustaistelujensa haittaavan työntekijöitä, joiden elanto on riippuvainen yhtiöstä.

Lue myös:

Ryhmäkanne miljonääri Peter Nygårdia vastaan laajenee – tiedottajan mukaan väitteet ovat jatkoa salaliitolle, jossa naisille on maksettu valehtelusta

Miljonääri Peter Nygård kiistää raiskaussyytökset – tiedottajan mukaan taustalla piilee salaliitto, jossa naisille on maksettu valehtelusta

Kuka on Peter Nygård? Kymmenen naista syyttää suomalais-kanadalaista muotimiljonääriä raiskauksista, nuorimmat olivat 14-vuotiaita

Suosittelemme sinulle