Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Juha Malinen jatkaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana

Juha Maliselle on tehty jatkosopimus vuoden 2022 loppuun asti.

Juha Malinen
Juha Malinen. Kuva: Tomi Hänninen.
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Pikkuhuuhkajien päävalmentajana edelliset kolme vuotta toiminut Juha Malinen jatkaa tehtävässään vuoden 2022 loppuun saakka.

Malinen on toiminut myös Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen päällikkönä. Valmennuskeskustoiminta nykymuodossaan päättyy kesällä 2021 ja Malinen tulee hoitamaan sen päällikön tehtäviä heinäkuun loppuun saakka. Tämän jälkeen hän jatkaa entistä kokonaisvaltaisemmin Pikkuhuuhkajien päävalmentajana.

- Rohkeus heittäytyä haastaviin tilanteisiin ja keskusteluihin yhteisen toiminnan kehittämiseksi sekä toimiva yhteistyö A-maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kanssa ovat tärkeä perusta sopimuksen jatkamiselle, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen perustelee.

Yhteistyö A-maajoukkueen kanssa

Tihinen korostaa jatkosopimuksen merkittävänä kriteerinä yhteistyötä A-maajoukkueen päävalmentajan Kanervan kanssa.

- Tasapaino U21- ja A-maajoukkueen välillä on ollut toivotunlaista ja se on yksi tärkeä asia, jota emme halunneet rikkoa. Keskustelimme asiasta myös ”Riven” kanssa.

U21-maajoukkue päätti EM-karsinnat marraskuussa 1-0-vierasvoittoon Maltasta. Suomi sijoittui lohkossaan neljänneksi keräten kymmenestä ottelusta 13 pistettä. Malisen suojattien edelle ehtivät Tanska, Romania ja Ukraina. Taakse jäivät Pohjois-Irlanti ja Malta.

U21-maajoukkueen valmennusryhmästä neuvotellaan vielä ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

Lue myös:

Pikkuhuuhkajat hävisi Ukrainalle ja menetti mahdollisuuden EM-kisoihin

Suosittelemme sinulle