Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rajuista mielipiteistään tunnetun valmentajan kannanotot olivat kunnalle liikaa – Kruunupyyssä joudutaan miettimään, saako vuoden valmentaja pitää palkintonsa

Kunta tiesi palkintoa jakaessaan Linda Karlströmin rokotekriittisyydestä, mutta juutalaisvastaisuus tuli yllätyksenä.

Linda Karlström istuu pöydän ääressä.
Linda Karlström on tullut tunneksi rokotevastaisuudestaan. Kuva: Yle/Sofi Nordmyr
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjalainen Kruunupyyn kunta irtisanoutuu vuoden valmentajaksi valitsemansa Linda Karlströmin juutalaisvastaisista mielipiteistä.

Karlströmin palkinnut Kruunupyyn sivistyslautakunta tiesi naisen rokotekriittisyydestä, mutta juutalaisvastaiset mielipiteet tulivat lautakunnalle yllätyksenä. Häntä oli suositeltu kunnianosoituksen saajaksi.

Kunta lähetti tiedotteen asiasta torstaina medialle.

– Lautakunta oli tietoinen Karlströmin osallistumisesta rokotevastaisuuteen, mutta ehdottomasti ei hänen kiistanalaisista, epäilyttävistä ja antisemitistisistä mielipiteistä, jotka ovat ilmenneet nyt Ruotsin TV:n paljastuksesta, tiedotteessa sanotaan.

Kruunupyyn sivistyslautakunta päättää myöhemmin, saako Karlström pitää vuoden valmentajan tittelinsä.

– Valintatilanteessa meillä ei ollut tietoa Karlströmin mielipiteistä. Minä, sivistyslautakunta ja kunta irtisanoudumme näistä mielipiteistä. Olemme myös kehottaneet urheiluseura IK Kronania vahvasti harkitsemaan, voiko hän jatkaa seuran valmentajana, kertoo vs. kunnanjohtaja Ulf Stenman.

Karlström valmentaa telinevoimistelijoita kruunupyyläisessä urheiluseura IK Kronanissa.

Yle ei tavoittanut Linda Karlströmiä kommentoimaan tapausta.

Rokotekriitikko esillä Ruotsin televisiossa

Linda Karlströmin haastattelu Ruotsin televisiossa on herättänyt kohua.

Karlström sanoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n julkaisemassa tv-dokumentissa, että juutalaisten kansanmurha tapahtui paljon pienemmässä mittakaavassa kuin historiassa on kerrottu. SVT:n kaksi toimittajaa soluttautui mukaan rokotevastaiseen liikkeeseen ja Karlströmin lähipiiriin puolentoista vuoden ajaksi. Osa dokumentin materiaalista on kuvattu salaa.

Ruotsalainen Aftonbladet uutisoi dokumentista otsikolla, jossa annetaan ymmärtää, että Karlström kieltää juutalaisten kansanmurhan.

Kruunupyyläinen Karlström on tullut tunnetuksi rokotevastaisuudestaan.

Lue myös:

Yle selvitti, mistä Pohjanmaan rokotevastaisuus kumpuaa – "Vahva henkilö on rokottamista vastaan ja se on levinnyt"

Suosittelemme sinulle