Hyppää sisältöön

Kärnä ja Väyrynen eivät kelvanneet Helsingin pormestariehdokkaiksi

Väyrysen mukaan hänet pudotti "väärä" poliittinen linja, Kärnän mukaan Helsingin piiri ei kaivannut hänen työpanostaan kuntavaaleissa.

Kansanedustaja Mikko Kärnä, Suomen Keskusta.
Mikko Kärnästä (kesk.) ei tule ehdokasta Helsingin pormestarikisaan. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta
Perttu Ruokangas

Paavo Väyrynen ja Mikko Kärnä eivät ole ehdolla Helsingin pormestariksi. Kärnä ja Väyrynen ilmoittautuivat mukaan pormestarikisaan, mutta keskustan Helsingin piirihallitus ei valinnut heitä ehdolle.

Piirihallitus nimesi ehdolle erityisavustaja Eeva Kärkkäisen, filosofian tohtori Harriet Lonkan, edunvalvontajohtaja Ville-Veikko Rantamaulan ja arkkitehti Erkka Peltosen.

Kärnä viestittää, että Helsingin piiri ei kaivannut hänen työpanostaan kuntavaaleissa. Hän kertoo miettivänsä yhä, asettuuko kuntavaaleissa ehdolle muualla kuin Helsingissä. Kärnä ei halua kommentoida asiaa enempää.

Väyrynen taas kommentoi tapahtunutta blogissaan (siirryt toiseen palveluun). Väyrysen mukaan hän ei voinut olla ehdolla pormestariksi, koska häntä ei hyväksytty edes piirin kuntavaaliehdokkaaksi.

– Perusteena olivat ennen muuta minun ”väärä” poliittinen linjani ja valtuustossa käyttämäni sen mukaiset puheenvuorot.

Väyrynen kertoo, että päätös syntyi äänin 6-2 ja poissa oli ollut viisi piirihallituksen 13 jäsenestä.

– Ovatkohan päätöksen tehneet kuusi piirihallituksen jäsentä ajatelleet, minkä vastuun he ovat ottaneet keskustan vaalimenestyksestä Helsingissä ja koko maassa? Ovatkohan he ottaneet huomioon heikon kuntavaalituloksen vaikutukset puolueen asemaan ja sen tulevaisuuteen? Mitähän Annika Saarikko tästä ratkaisusta ajattelee, Väyrynen kysyy.

Helsingin keskustan pormestariehdokas on määrä asettaa 22. joulukuuta järjestettävässä ylimääräisessä piirikokouksessa. Ennen piirikokousta järjestetään pormestariehdokkaiden välinen paneeli.

Lue lisää:

Keskustan Kärnä ei lähde puolueesta, vaikka Väyrynen palaa

Keskustan ytimeen palannut Väyrynen: "Pyrin vaikuttamaan siihen, että puolue ryhtyisi toteuttamaan minun linjaani mahdollisimman pitkälti"

Suosittelemme sinulle