Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hyky muuttaa nimensä Päijät-Soteksi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät jatkossa nimellä Päijät-Sote.

Ilmakuva Päijät-Hämeen keskussairaalasta
Sote-palvelujen järjestäjänä jatkaa edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Kuvassa Päijät-Hämeen Keskussairaala. Kuva: Jouni Soikkeli / Yle
Riitta Tapiomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Muutoksen tarkoituksena on helpottaa asiointia ja palvelujen löytämistä. Ensimmäisenä uusi nimi otettiin käyttöön Päijät-Soten sosiaalisen median kanavissa Instagramissa ja Twitterissä.

Päijät-Sote -verkkopalvelu ja mobiilisovellus avautuvat myöhemmin tänään torstaina. Yhtymän Facebook-tili on toistaiseksi poissa käytöstä.

Verkkosivut tulevat löytymään osoitteesta paijat-sote.fi.

Vanhat sivut toimivat rinnakkain uusien kanssa

Sivustolta löytyy myös linkki Päijät-Sote -sovelluksen lataukseen. Mobiilisovelluksen nimi on Päijät-Sote. Aluksi asiakkaiden käytössä on suppeampi valikoima palveluja ja sisältöjä. Palveluvalikoimaa ja tietosisältöä on tarkoitus täydentää myöhemmin.

Vaikka palveluista kerrotaan uudistuneella nimellä ja ilmeellä, sote-palvelujen järjestäjänä on edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Vanhat verkkosivut osoitteessa phhyky.fi säilyvät aluksi uusien palvelujen rinnalla.

Asiakkaille tärkeät tiedot löytyvät molempien sivustojen kautta.

Sähköistä asiointia lisätään

Alkuvaiheessa Päijät-Soten verkkopalvelusta löytyy neuvontaa ja tietoa palveluista. Tulevaisuudessa siitä on tarkoitus kehittää asiointikanava, jossa asioiden hoitaminen nopeutuu ja helpottuu sähköisten palvelujen laajentuessa.

Yhtä aikaa verkkosivujen kanssa avautuva Päijät-Soten mobiilisovellus täydentää digitaalisia palveluja. Alkuvaiheessa mobiilisovellus tarjoaa laajemman kattauksen palveluja lahtelaisille, iittiläisille ja kärköläläisille kuin muille päijäthämäläisille.

Puhelin- ja asiakaspalvelua toimipaikoissa säilyy edelleen.

Päijät-Sote voitti nimikilpailun

Päijät-Sote -nimi on syksyllä järjestetyn julkisen nimikilpailun satoa. Kisaan tuli lähes viisisataa ehdotusta. Ennen nimen valintaa järjestettiin asukasraati, johon osallistuneet pitivät nimeä luontevana.

Asukkaat pääsevät jatkossakin mukaan Päijät-Soten kehittämistyöhön. Palautetta ja kehittämisehdotuksia otetaan yhtymässä mielellään vastaan jo tässä vaiheessa, kun palvelut ovat alkumetreillä.

– Päijät-Hämeessä sosiaali- ja terveyspalveluja toteuttaa monipuolinen ammattilaisten joukko. Palvelujen kokoaminen yhden nimen alle tekee niistä helpommin hahmotettavia. Nyt tehty ratkaisu kestää myös sote-uudistuksen mukanaan tuomat muutokset, toteaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän viestintäjohtaja Katja Patronen.

Harjun terveys aloittaa Lahden, Kärkölän ja Iitin sote-keskuksissa

Lahden, Kärkölän ja Iitin sote-keskuspalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa yhtymän ja Mehiläisen uuden yhteisyrityksen, Harjun terveyden, vastuulle.

Näiden sote-keskusten asiakkaiden käyttöön tulee maksuton digiklinikka, jossa pääsee muun muassa terveydenhuollon etävastaanotolle.

Myös nämä palvelut löytyvät jatkossa Päijät-Soten kokonaisuuden alta.

Päijät-Sote lyhyesti

  • Päijät-Sote kokoaa kaikki Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sosiaali- ja terveyspalvelut saman nimen alle.
  • Päijät-Sote on asiakasviestinnässä käytettävä nimi, joka helpottaa sote-palvelujen löytämistä.
  • Sote-palvelujen järjestäjänä jatkaa edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.
  • Asiakkaan tarvitsee tulevaisuudessa muistaa vain Päijät-Sote ja palvelut löytyvät, riippumatta siitä, kuka ne tuottaa.
  • Verkkosivujen osoite on paijat-sote.fi
  • Mobiilisovelluksen nimi on Päijät-Sote. Teknisistä syistä sovellus löytyy aluksi sovelluskaupasta lataamalla ensin OmaMehiläinen ja valitsemalla sen jälkeen näytölle tulevista vaihtoehdoista Päijät-Sote.

Suosittelemme sinulle