Hyppää sisältöön

Kemiantehtaalla tapahtui kemikaalivuoto Lempäälässä – pelastuslaitos sai aineen pumpattua, liikenne sujuu taas normaalisti

Tampereentie katkaistiin onnettomuuden vuoksi ja vuotoalue eristettiin pariksi tunniksi.

Läheltä
Kuva: Yle
Antti Palomaa

Lempäälässä Kiillon kemiantehtaalta pääsi vuotamaan kemikaalia ympäristöön torstaina iltapäivällä. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan vinyyliasetaattia vuoti ensin suoja-altaaseen ja sitten altaasta tehtaan ulkopuolelle.

Kukaan ei altistunut kemikaalille tai loukkaantunut tilanteessa. Tehtaan sisällä ainetta vuoti muutamia tuhansia litroja, ulkopuolelle vähäinen määrä.

Hieman klo 15:n jälkeen pelastuslaitos kertoi, että tilanne oli ohitse. Vuoto saatiin loppumaan yhteistyössä tehtaan henkilöstön kanssa ja kemikaali pumpattua pois suoja-altaasta. Tampereentie voitiin avata liikenteelle.

Vuotoalue oli eristettynä noin puolitoista tuntia. Myös Tampereentie katkaistiin Kiillon tehtaan kohdalla onnettomuuden vuoksi. Tehdas sijaitsee Kehätien ja Tampereentien risteyksessä.

Tampereen seudun joukkoliikenteen linja 50 ajoi tilapäisesti kiertoreittiä onnettomuuden vuoksi, mutta on palannut taas tavalliselle reitilleen.

Hälytys vaarallisen aineen onnettomuudesta tuli hieman ennen klo 13:a. Paikalle saapui pelastuslaitoksen yksiköitä Lempäälästä ja Tampereelta sekä kemikaalintorjuntaan erikoistunut yksikkö Nokialta. Pelastuslaitos sai tilanteen nopeasti hallintaansa.

Vuotanut kemikaali täytyi pumpata pois suoja-altaasta, jotta vaara poistuisi. Vinyyliasetaatti on syttyvää ainetta.

Suosittelemme sinulle