Hyppää sisältöön

Mehiläinen Länsi-Pohja maksaa henkilöstölleen 100 euron koronalisän – yritykselle on korvattu koronakustannuksista vasta murto-osa

Mehiläinen Länsi-Pohjan mukaan kunnat ja sairaanhoitopiiri ovat saaneet koronakorvaukset valtiolta, mutta yritykselle asti niitä on mennyt vain neljäsosa.

Länsi-Pohjan keskussairaalan ovi, kyltissä teksti Mehiläinen Länsi-Pohja
Mehiläinen Länsi-Pohjan taloudessa on haasteita. Kuva: Veeti Lustig / Yle
Jarno Tiihonen

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy maksaa koko henkilöstölleen 100 euron koronalisän. Lisällä yhtiö kiittää henkilöstöään venymisestä ja vastuunkannosta väestön eteen.

– Työntekijämme ovat todellisia koronavuoden sankareita ja olen iloinen voidessamme kiittää ja osoittaa arvostustamme tälle työlle koko henkilöstölle maksettavan koronalisän muodossa, sanoo tiedotteessa Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtaja Lasse Männistö.

Koronalisän suuruus on sidottu henkilön työaikaprosenttiin ja on 100 euron luokkaa täysipäiväistä työtä tekevällä työntekijällä.

Koronalisä maksetaan kertaluonteisena korvauksena joulukuussa.

Mehiläinen Länsi-Pohja palkitsee työntekijöitä myös tähtisuoritus-palkinnoilla, joiden kriteereissä korostuu koronatilanteen hoitaminen.

Yritys ei ole saanut kunnilta kaikkia korvauksia

Koronavuosi näkyy Mehiläinen Länsi-Pohjan taloudessa haasteina koronan hoidon aiheuttamien lisäkustannusten ja syntyneen hoitovelan kautta.

– Koronapandemia on aiheuttanut Mehiläinen Länsi-Pohjalle yli kahden miljoonan euron ylimääräiset kustannukset, Männistö sanoo.

Yhtiön mukaan palveluiden tilaajana toimivat kunnat ja sairaanhoitopiiri ovat korvanneet pandemian aiheuttamista kustannuksista yritykselle vasta vain murto-osan.

– Olemme eritelleet koronan aiheuttamat lisäkustannukset ja hoitovelan tilaajatahoillemme, joille valtio on korvannut kustannukset täysimääräisesti, mutta olemme toistaiseksi saaneet vain noin neljäsosan syntyneistä kustannuksista Mehiläinen Länsi-Pohjalle, Männistö sanoo.

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy on Mehiläisen ja Kemin, Tornion, Keminmaan sekä Simon kuntien yhteisyritys, joka tuottaa keskeiset Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon palvelut Kemin ja Tornion kaupunkien asukkaille.

Mehiläinen Länsi-Pohja työllistää 900 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle