Hyppää sisältöön

Alexander Ring vaihtaa seuraa Yhdysvalloissa – hyppää kokonaan uuden joukkueen matkaan

Alexander Ringin uusi seura on Austin FC.

Alexander Ring
Alexander Ring toimi kaksi edellisvuotta New York City FC:n kapteenina. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka

Suomalaisjalkapalloilija Alexander Ring siirtyy Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa New York City FC:stä ensi kaudella aloittavan Austin FC:n riveihin.

Keskikenttäpelaaja Ring, 29, pelasi New Yorkissa neljä kautta ja nousi yhdeksi sarjan arvostetuimmista pelaajista. Kaksi edellistä kautta hän toimi joukkueensa kapteenina.

Tammikuussa 2019 perustettu Austin liittyy MLS-sarjaan 27. joukkueena. Päävalmentaja Josh Wolff ylisti Ringiä seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) vuolaasti.

– Haluamme kentälle kokemusta ja johtajuutta, ja Ring täyttää kaikki vaatimukset. Hän on ehdottomasti ollut yksi sarjan parhaista keskikenttäpelaajista viime vuosina, ellei paras. Olemme todella iloisia saadessamme hänet Austiniin.

Austinilla on toistaiseksi kasassa 12 sopimuspelaajaa. MLS:n edellinen kausi päättyi viime viikolla, ja mestariksi selvisi Columbus Crew. Ringiltä ja New York Cityltä mestaruus on jäänyt toistaiseksi haaveeksi.

– Olen surullinen, ettemme pystyneet voittamaan pokaalia faneille. Pysyn aina tämän seuran fanina ja toivon, että kannatatte poikia kuten aina olette tehneet, Ring sanoi New York Cityn Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun).

Ring on pelannut Huuhkajien paidassa 44 A-maaottelua, mutta lopetti maajoukkueuransa ensimmäisen MLS-kautensa aikana syksyllä 2018. Saksassa juniorina pelannut Ring on edustanut urallaan HJK:ta, Tampere Unitedia, Borussia Mönchengladbachia ja Kaiserslauternia ennen siirtymistä Yhdysvaltoihin.

Lue myös:

Robert Lewandowski ja Lucy Bronze Fifan vuoden pelaajat – tässä vuoden parhaiksi palkitut

Valioliigaan aivotärähdysvaihdot – varsinaista vaihtomäärää ei haluta kasvattaa

Suosittelemme sinulle