Hyppää sisältöön

Juutalaisvastaisia mielipiteitä esittäneen valmentajan jatko puntarissa Kruunupyyssä – myös urheiluseura irtisanoutuu kommenteista

Seura pohtii tammikuussa, saako Linda Karlström jatkaa valmentamista.

Linda Karlström istuu pöydän ääressä.
Linda Karlström on tullut tunneksi rokotevastaisuudestaan. Kuva: Yle/Sofi Nordmyr
Iina Kluukeri

Pohjanmaalla Kruunupyyssä urheiluseura IK Kronan puntaroi, voiko juutalaisvastaisia kommentteja esittänyt valmentaja jatkaa seurassa.

Urheiluseura (siirryt toiseen palveluun) ja Kruunupyyn kunta irtisanoutuivat torstaina mediatiedotteilla telinevoimisteluvalmentaja Linda Karlströmin kohua herättäneistä mielipiteistä.

Karlström sai myös vuoden valmentaja -tittelin kunnalta tänä vuonna. Sekä kunta että urheiluseura tiesivät valmentajan rokotevastaisuudesta, mutta juutalaisvastaisuus tuli yllätyksenä.

Tammikuun puolivälissä seura pohtii Karlströmin jatkoa.

– Hallituksen jäsenet pitivät pikapalaverin asiasta ja olimme ihmeissämme. Näin rajuista näkökannoista meillä ei ollut tietoa, kommentoi IK Kronanin varapuheenjohtaja Eva-Lotte Myrskog.

Karlströmin mielipiteet tulivat esiin Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n julkaisemassa tv-dokumentissa (siirryt toiseen palveluun). Hän sanoo ohjelmassa muun muassa, että juutalaisten kansanmurha tapahtui paljon pienemmässä mittakaavassa kuin historiankirjoissa on kerrottu.

Rokotekriitikkona tunnettu Karlström on valmentanut telinevoimistelijoita IK Kronanissa yli 10 vuotta.

– Vanhemmilta on tullut palautetta hänen rokotevastaisuudestaan, mutta ei valmennustyöstä. Hän on pitänyt henkilökohtaiset mielipiteensä erossa valmentamisesta, sanoo varapuheenjohtaja Myrskog.

Seuran nettisivuilla olevassa tiedotteessa Karlströmiä kuvaillaan taitavaksi ja sitoutuneeksi valmentajaksi. Hän toimi myös seuran puheenjohtajana tämän vuoden, mutta luopui paikastaan marraskuussa.

Linda Karlström ei ole vastannut Ylen haastattelupyyntöön.

Lue myös:

Rajuista mielipiteistään tunnetun valmentajan kannanotot olivat kunnalle liikaa – Kruunupyyssä joudutaan miettimään, saako vuoden valmentaja pitää palkintonsa

Suosittelemme sinulle