Hyppää sisältöön

Hiihto-osuuden nopein mies Ilkka Herola nousi ladulla 30 sijaa! Vinzenz Geiger venytti kauden ensimmäisen voittonsa

Ilkka Herola otti kärkeä kiinni hiihto-osuudella peräti 52 sekuntia.

Ilkka Herola nousi kuudenneksi Ramsaussa
Ilkka Herola nousi kuudenneksi Ramsaussa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ilkka Herolan hiihtovire oli myrkkyä kanssakilpailijoille miesten yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa Ramsaussa, Itävallassa. Suomalainen pääsi ladulle vasta 36:ntena, puolentoista minuutin päästä kärjestä, mutta nousi väkevällä suorituksella kuudenneksi. Herola oli koko kilpailun nopein hiihtäjä.

Sijoitus on Herolan, 25, paras tällä kaudella. Hyvään suoritukseen ylsi myös sijalta 27 startannut Eero Hirvonen, joka oli lopputuloksissa yhdeksäs.

Voittoon sivakoi Vinzenz Geiger. Ykkössija oli 23-vuotiaalle saksalaiselle ensimmäinen tämän kauden maailmancupissa ja neljäs koko uralla.

Herola jäi voittajasta 38 sekuntia, Hirvonen 45. Herola siis kavensi eroa kärkeen peräti 52 sekuntia 10 kilometrin matkalla.

– Hiihto oli kyllä aivan mahtavaa. Tuolta paikalta ei yhtään parempaan olisi ollut mahdollista päästä. Täytyy olla siihen tyytyväinen. Ihan hieno lopputulos, Herola kommentoi Hiihtoliitolle.

Herola jäi aamupäivän mäkiosuudella HS98-mäessä 86,5 metriin. Se oli suomalaiselle pettymys, sillä koekierros oli lupaillut selvästi parempaa lentoa.

– Tänään oli tämmöinen meikäläiselle aika tyypillinen päivä. Jäi kaivelemaan se mäkiosuus. Maskin kanssa pelatessa meni lasit huuruun siinä kisatilanteessa. Se haittasi aika paljonkin sitä kisasuoritusta. Kaikenlaisia ihmeellisiä asioita sattuu, Herola kertoi.

10 sekunnin etumatkalta lähtenyt maailmancupin kärkimies Jarl Magnus Riiber ajettiin kiinni hiihto-osuuden puolivälissä. Viiden miehen ryhmä ei kiirehtinyt kiriratkaisujensa kanssa, vaan selvitti loppusijoitukset vasta viimeisellä kilometrillä.

Neljäntenä ladulle päässyt Geiger kukisti Riiberin aivan loppumetreillä. Eroa kaksikolla oli vain puoli sekuntia. Isäntämaa Itävallan Lukas Greiderer oli kolmas (+1,3 s).

Hirvonenja Herola hiihtivät suurimman osan matkasta isossa pääjoukossa, joka kavensi eroa kärkeen tasaiseen tahtiin. Viimeisellä kierroksella letka kuitenkin venyi pitkäksi ja erot kasvoivat ryhmän sisällä suuriksi.

Perttu Reponen ylitti maaliviivan samalla sijalla kuin millä hän myös lähti, 28. Arttu Mäkiaho oli 36:s.

Päivitetty kello 16.22: Lisätty Ilkka Herolan kommentit.

Lue myös:

Naiset tekivät yhdistetyssä historiaa, mutta epätasa-arvo loistaa ainakin palkintorahoissa – Suomen naisten katse suunnattu jo Italian olympialaisiin

Suomen yhdistetyn miehille jäi kirittävää hiihto-osuudelle – Hirvonen paras suomalainen

Suosittelemme sinulle