Hyppää sisältöön

Oikeus tuomitsi vankeutta raiskauksesta ja raskaana olevan pahoinpitelystä – mies tuomittu aiemmin ex-tyttöystävänsä taposta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Tampereen oikeustalo
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta teosta kahden vuoden rangaistukseen. Kuva: Antti Eintola / Yle
Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi yli kolmikymppisen miehen kahden vuoden vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Molemmat teot tapahtuivat syksyllä 2019, mutta ovat erillisiä tapauksia. Tuomioistuin määräsi raiskausjutun salaiseksi. Tuomittu oli tavannut raiskaamansa naisen Tinderin välityksellä.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia eli niistä voi valittaa hovioikeuteen.

Pahoinpitelyjutussa tuomittu löi asianomistajaa kasvoihin. Oikeuden mukaan teon moitittavuutta lisäsi se, että vastaaja teki väkivaltaa raskaana olevalle naiselle.

Tuomittu on aiemmin tuomittu entisen, lyhytaikaisen tyttöystävänsä taposta vuonna 2011. Tapaus sai suurta huomiota ja herätti keskustelua vainoamisesta ja parisuhdeväkivallasta.

Mies tappoi vuonna 2011 vain 19-vuotiaan ex-tyttöystävänsä tämän omassa kodissa Ikaalisissa. Mies tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies oli aiemmin tuomittu ex-tyttöystävänsä kahdesta erillisestä vapaudenriistosta.

Ensikertalaisena mies vapautui vankilasta istuttuaan tuomiosta puolet.

Mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa myös vankilomalla vuonna 2014 tehdystä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteen pakottamisesta sukupuoliyhteyteen vuonna 2015.

Lue lisää:

Ex-tyttöystävänsä taposta tuomittua syytetään nyt raiskauksesta ja pahoinpitelystä

Suosittelemme sinulle