Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Fifa jätti rikosilmoituksen ex-pomostaan Sepp Blatterista

Fifa teki rikosilmoituksen Blatterin ja muiden liiton entisten virkailijoiden toimista liittyen Fifa-museoon.

Sepp Blatter
Sepp Blatter, 84, toimi Fifan puheenjohtajana vuosina 1998–2015. Kuva: EPA
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti tiistaina jättäneensä rikosilmoituksen ex-puheenjohtajastaan Sepp Blatterista. Asia koskee Blatterin ja muiden entisten Fifa-virkailijoiden toimia liittyen Zürichissä sijaitsevaan Fifa-museoon.

Fifan mukaan Blatterin hallinnon toimet maksoivat liitolle 500 miljoonaa Sveitsin frangia eli noin 460 miljoonaa euroa, kun se remontoi "rakennusta, jota organisaatio ei omista" ja "lukitsi organisaation pitkäaikaiseen, epäsuotuisaan vuokrasuhteeseen". Fifa ilmoitti, ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin jättää asiasta rikosilmoitus. Fifan mukaan tilintarkastus paljasti "lukuisia epäselvyyksiä".

Museoprojekti alkoi vuonna 2013 eli kaksi vuotta ennen kuin Blatter erosi korruptioskandaalin myötä. Blatter johti liittoa 17 vuotta. Museo avattiin talvella 2016, ja sen kävijämäärä on jäänyt reilusti Fifan asettamasta tavoitteesta. Avausvuonnaan museo teki tappiota 50 miljoonaa dollaria eli noin 41 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Kommentti: Qatarin ja Euroopan jalkapalloeliitin kyseenalaiseen yhteistyöhön kirjoitettiin jälleen uusi ruma luku – kukaan ei edes yritä peitellä läheisiä välejä

SZ: Oikeus vapautti Fifan ex-pääsihteeri Valcken korruptiosyytteestä, mutta antoi tuomion asiakirjaväärennöksestä

Tämä tiedetään Fifan puheenjohtajan rikostutkinnasta – kommentti neljän vuoden takaa nousi kyseenalaiseen valoon, suomalaisprofessori piristyi

Sveitsin valtion erikoissyyttäjä aloittaa rikostutkinnan – kohteena Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino

Suosittelemme