Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

14-vuotias suomalainen on maailman paras nuori kitaristi – Juho Ranta-Maunus: "Tuntuu tosi mahtavalta"

Maailman paras nuori kitaristi -kilpailun järjesti Guitar World -lehti. Palkinnoksi voittaja saa muun muassa sähkökitaran.

Poika soittaa sähkökitaraa.
Juho Ranta-Maunus kertoo voiton kannustavan häntä jatkamaan musiikin tekemistä. Kuva: Jukka Ranta-Maunus
Hanne Leiwo,
Merja Siirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjokelainen 14-vuotias Juho Ranta-Maunus on voittanut maailman parhaan nuoren kitaristin tittelin.

Young Guitarist of the Year 2020 -voittajan valitsi yhdysvaltalainen Guitar World -lehti verkkosivuillaan olleen äänestyksen perusteella. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen sekä toimittaja- ja tuomariäänien perusteella.

Juho Ranta-Maunus kertoo yllättyneensä voitosta, vaikka sitä tietysti toivoikin.

– Tuntuu tosi mahtavalta. Olin todella yllättynyt, kun kuulin voitosta. Tämä on hieno saavutus kitaraurallani ja kannustaa jatkamaan oman musiikin tekemistä, Ranta-Maunus sanoo.

Ranta-Maunus haluaa kiittää häntä äänestäneitä.

– Kiitos äänestäjille tosi paljon. Tuntuu, että ihmiset lähtivät hienosti kannustamaan minua.

Lehden tiedotteen mukaan kaikki tämän vuoden viisi finalistia olivat lahjakkaita ja tiimillä oli äärimmäisen vaikeaa valita vain yksi voittaja. Pitkän pohdinnan jälkeen voittajaksi valikoitui Ranta-Maunus.

Ranta-Maunus osallistui kilpailuun omalla kappaleellaan Diversity, jossa on raskaan ja progressiivisen rockin elementtejä.

Tuomariston mukaan nuoren miehen oma sävellys osoittaa poikkeuksellista instrumentin käsittelytaitoa.

Juho Ranta-Maunuksen haaveisiin kuuluu oma bändi ja keikkailu.

Studiosessio ja sähkökitara

Ranta-Maunus kertoo saavansa palkinnoksi voitostaan näkyvyyttä Guitar World- ja Guitar Player -lehdissä sekä studiosession Lontoossa. Sitä, koska Lontooseen päästään voittoa lunastamaan, ei tiedä. Koska korona.

Edellä mainittujen lisäksi hän saa PRS SE Hollowbody II Piezo -kitaran, jonka arvo on yli 1 500 dollaria.

Ranta-Maunus aloitti kitaransoiton kahdeksanvuotiaana Lapuan musiikkiopistossa. Tällä hetkellä hän opiskelee Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Seinäjoella Antti Honkasen opetuksessa.

Maailman paras 17-vuotias tai nuorempi kitaristi eli Young Guitarist of the Year 2020 -tittelistä Juho Ranta-Maunuksen lisäksi kisasivat Jasmine Star, Seth Grey, Tom Zhou ja Lorenzo Diano.

Lue lisää: 14-vuotias Juho Ranta-Maunus on ehdolla maailman parhaaksi nuoreksi kitaristiksi – "Uskomatonta, että pääsin finaaliin"

Suosittelemme