Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Messi rikkoi Pelen ennätyksen – Barcelonan supertähdellä eniten maaleja yhden seuran riveissä

Pele onnitteli Messiä historiallisesta suorituksesta Instagramissa.

Leo Messi
Lionel Messi, 33, on tehnyt maalin Barcelonalle jokaista 1,16 ottelua kohden. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Barcelonan supertähti, argentiinalaispelaaja Lionel Messi lunasti viimeistään tiistaina paikkansa jalkapallon elävien legendojen joukossa, kun hän rikkoi eniten maaleja yhden seuran paidassa tehneen pelaajan ennätyksen.

Jalkapallohistoriaa tehtiin, kun Messi teki 644. maalinsa Barcelonalle tiistain ottelun 65. minuutilla ja vei joukkueensa voittoon Valladolidista maalein 3–0.

– Kun aloin pelata jalkapalloa, en koskaan ajatellut rikkovani mitään ennätyksiä. Puhumattakaan siitä, jonka saavutin tänään. Voin vain kiittää kaikkia niitä, jotka auttoivat minua vuosien varrella, joukkuetovereitani, perhettäni, ystäviäni ja kaikkia tukijoitani, Messi kommentoi Instagramissa ottelun jälkeen.

33-vuotias Messi on pelannut Barcan paidassa 749 ottelua, eli hän on tehnyt maalin jokaista 1,16 ottelua kohden.

Ennätystä oli aiemmin pitänyt hallussaan brasilialaisen Santosin paidassa pelannut brassilegenda Pele, joka teki 643 maalia seuralle vuosina 1956–74, jolloin hän pelasi 757 ottelua. Pele teki maalin jokaista 1,17 ottelua kohden.

– Sinun laillasi tiedän, millaista on rakastaa saman pelipaidan pukemista ylle joka päivä. Sinun laillasi tiedän, ettei mikään ole parempaa kuin paikka, jossa tunnemme olevamme kotona. Onnittelut historiallisesta tuloksestasi Lionel ja ennen kaikkea onnittelut kauniista urastasi Barcelonassa, Pele kirjoitti Instagramissa Messille.

Messi oli noussut tasoihin Pelen ennätyksen kanssa lauantain 2–2-tasapelissä Valenciaa vastaan. Hän on noussut heittämällä Barcan historian kovimmaksi maalintekijäksi, sillä kakkosena olevalla Cesar Rodriguezilla on tilillään vain 230 maalia. Messi on myös Espanjan liigan kovin maalintekijä ja Barcelonan riveissä eniten pokaaleita kerännyt pelaaja.

Lue myös:

Messi teki historiaa – nousi Pelen rinnalle uskomattomaan maalimäärään

Suosittelemme sinulle