Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Koripallosuuruus K.C. Jones kuoli 88-vuotiaana – voitti urallaan harvinaisen triplan

Jones voitti urallaan kahdeksan peräkkäistä koripallosarja NBA:n mestaruutta vuosina 1959–1966.

K.C. Jones
K.C. Jonesin muistoksi pidettiin hiljainen hetki Boston Celticsin kotiottelussa Brooklyn Netsiä vastaan perjantaina. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallopelaajana ja -valmentajana menestyksekkään uran luonut K.C. Jones kuoli perjantaina 88-vuotiaana. Jonesin pitkäaikainen seura Boston Celtics kertoi kuolemasta verkkosivuillaan, ja asiasta uutisoi muun muassa TSN. Jonesin perheen mukaan hän sairasti usean vuoden ajan alzheimerin tautia.

– K.C. oli mukavin koskaan tapaamani mies. Hän sai aina ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi. Oli kunnia pelata hänen joukkueessaan, Celticsin 1980-luvun suurpelaaja Larry Bird luonnehti.

Jones saavutti pelaajana esimerkiksi olympiakullan, kaksi NCAA:n mestaruutta ja kahdeksan peräkkäistä NBA:n mestaruutta. Hän lopetti 1967 ja siirtyi valmentajaksi.

Celticsin palvelukseen Jones palasi 1978 ja toimi apuvalmentajana. Seuraavalla vuosikymmenellä hän luotsasi päävalmentajana joukkueen kahteen NBA:n mestaruuteen. Koripallon Hall of Fameen hänet nimettiin vuonna 1989.

Lue myös:

Chicago Bullsin NBA-kaudelle surkea alku – Lauri Markkaselle 21 pistettä

Brooklyn Nets ja Los Angeles Clippers avasivat NBA-kauden voitoilla – hallitseva mestari hävisi paikalliskamppailun

Lauri Markkanen paljastaa Yle Urheilulle ristiriitaiset tunteensa vaikeista sopimusneuvotteluista – "Nyt pelataan uhkapeliä"

BLM-liikkeen eturivin NBA-tähdet ovat ay-miehiä, ja heidän silmissään siintävät yhä suuremmat tavoitteet

Suosittelemme