Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Dallas murjoi LA Clippersiä NBA:n historian kaikkien aikojen rökityksellä – Magic Johnson hämmästyi: "En ole nähnyt mitään tuollaista"

En ole nähnyt mitään tuollaista aiemmin, kommentoi korislegenda Magic Johnson 50 pisteen etumatkaa Twitterissä.

luka doncic
Luka Doncic takoi ottelussa 24 pistettä. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain koripalloliiga NBA:n ottelussa nähtiin historiallisen yksipuolinen pelin alkupuolisko, kun vierailemassa ollut Dallas Mavericks oli rankaissut isäntäänsä Los Angeles Clippersiä 50 pisteen johdolla pelin puoliväliajan koittaessa.

Pistesaldo oli pelin puolivälissä 77–27 Dallasin eduksi, mikä NBA:n kotisivujen mukaan on suurin liigan historiassa nähty alkupuolen erotus. Ennätys jätti varjoonsa jopa Golden State Warriorsin 47 pisteen etumatkan Sacramento Kingsiä vastaan vuonna 1991.

– En ole nähnyt mitään tuollaista aiemmin NBA:ssa, ja Clippersit olivat sentään kotikentillä, saman kaupungin Lakersin entinen suuruus Magic Johnson kommentoi Twitterissä.

Pelin loppupuoli sujui tasaisemmin, mutta erotusta Clippersit eivät onnistuneet kuromaan umpeen ja Dallas voitti lopulta pistein 124–73.

Kovin korintekijä Dallasin riveissä oli slovenialaispelaaja Luka Doncic, joka takoi 18 pistettä ensimmäisen puolikkaan aikana ja 24 koko pelin aikana. Yhdysvaltalainen Josh Richardson lisäsi omat 15 pistettään ensimmäisellä puolikkaalla ja kaikkiaan 21.

Los Angelesin edustajien peliä rampautti Kawhi Leonardin puuttuminen kentiltä loukkaantumisen vuoksi.

Dallasille valtava voitto tuonee itsevarmuutta, sillä joukkue oli avannut NBA-kautensa kahdella peräkkäisellä tappiolla, joista tuorein oli niin ikään Los Angelesissa samalla pelikentällä LA Lakersia vastaan.

Lue myös:

Lauri Markkasen Chicago Bulls taipui toisessakin ottelussa – päävalmentaja Billy Donovan huolissaan

Koripallosuuruus K.C. Jones kuoli 88-vuotiaana – voitti urallaan harvinaisen triplan

Suosittelemme