Hyppää sisältöön

Kumpulan kalliot räjäytetään asukkaiden vastustuksesta huolimatta – hallinto-oikeus hylkäsi päiväkodin rakennuslupaa koskevan valituksen

Kumpulalaiset ovat esittäneet päiväkodin rakentamista viereiselle hiekkakentälle, jolloin kalliot voitaisiin säästää.

Rakennusaidat rajaavat Limingantie 39:n tonttia.
Maanrakennus- ja louhintatyöt alkavat Limingantiellä tammikuussa. Kuva: Helsingin kaupunki
Miika Koskela

Kumpulan päiväkodin rakentaminen jatkuu kiistellylle kalliotontille tammikuun alussa.

Päiväkodin rakentamista valmistelevat työt aloitettiin syyskuussa, mutta maanrakennustöiden aloittaminen on odottanut päätöstä päiväkodin rakennuslupaa koskevasta valituksesta.

Nyt työt jatkuvat, sillä Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 9. joulukuuta.

Osoitteeseen Limingantie 39 nousee nelikerroksisen talon korkuinen 150-paikkainen päiväkoti. Kaupungin tavoitteena on, että rakennus valmistuu keväällä 2022.

Kumpulalaiset ovat taistelleet kallion säästämiseksi puolentoista vuoden ajan

Monet kumpulalaiset ovat yrittäneet estää päiväkodin rakentamisen kallion paikalle eri tavoin puolentoista vuoden ajan. Vastustus ei kohdistu päiväkotiin, vaan asukkaille tärkeän kallion tuhoamiseen.

Asukkaat ovat ehdottaneet kaupungille, että päiväkoti rakennettaisiin viereiselle tyhjälle hiekkakentälle, jolloin historialliset kalliot voitaisiin säästää.

Kumpulan kalliotontilla on asemakaavassa osoitettu päiväkodin paikaksi kuitenkin jo vuonna 1996.

Kaupungin virkamiesten mukaan kaavaprosessia päiväkodin paikan etsimiseksi ei ole realistista käynnistää uudelleen, koska päiväkoti tarvitaan vajaan kahden vuoden päästä. Silloin päättyy päiväkotina tällä hetkellä toimivan tilapäistilan käyttö.

Lue lisää:

Päiväkodin rakentaminen on herättänyt poikkeuksellisen suurta vastustusta Helsingissä - viimeinen näytös oli räjäytettäväksi tuomitun kallion hautajaiset

Helsinki on valmis neuvottelemaan kiistellyn Keskuspuiston urheiluhallin uudesta paikasta – Halliyrittäjä: "Suojellaanko mieluummin sammalta kuin lapsia?"

Suosittelemme sinulle