Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Yhdysvaltain rikoshistorian pahimpana sarjamurhaajana pidetty mies on kuollut – tunnusti 93 murhaa

Samuel Little tuomittiin kolmesta murhasta, mutta hän väitti tehneensä kymmeniä muita murhia. Useat tapaukset on vahvistettu.

Samuel Little kuulusteltavana.
Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n julkaisema kuva Samuel Littlesta. Päiväämätön kuva on otettu kuulustelussa. Kuva: FBI
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltalainen sarjamurhaaja Samuel Little on kuollut 80-vuotiaana, kertovat kalifornialaiset vankilaviranomaiset tiedotteessa.

Keskiviikkona kuollut Little oli Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan maan historian pahin sarjamurhaaja uhriensa lukumäärän perusteella.

Little joutui vuonna 2014 loppuiäkseen vankilaan kolmen naisen murhista. Hän sai kustakin murhasta elinkautisen vankeustuomion.

Tämän jälkeen hän kuitenkin tunnusti kaiken kaikkiaan 93 murhaa, joista valtaosassa uhrina oli nainen. FBI kertoi viime vuoden lokakuussa, että sen on onnistunut vahvistaa Littlen yhteys 50 tapaukseen.

FBI:n rikosanalyytikot kuvailivat kaikkien Littlen tunnustusten olevan kuitenkin uskottavia.

Little kertoi kuristaneensa uhrinsa vuosien 1970 ja 2005 välisenä aikana. Monet hänen uhriensa kuolemista oli alun perin määritelty yliannostuksiksi tai niiden taustalla oli uskottu olleen vahinko tai jokin määrittelemätön syy.

Joissain tapauksissa ruumiita ei ole onnistuttu löytämään lainkaan.

Vankilan tiedotteen mukaan Little julistettiin kuolleeksi vankilan ulkopuolisessa sairaalassa paikallista aikaa varhain keskiviikkoaamuna. Los Angelesin oikeuslääkärin toimisto selvittää Littlen virallisen kuolinsyyn, tiedotteessa kerrotaan.

Little on kertonut murhista videolla

FBI avasi viime vuonna nettisivun, jossa on esillä videotallenteita, joissa Little kertoo tunnistamattomien uhrien murhista. Lisäksi on julkistettu Littlen piirroksia uhreista, jotka hän väittää tappaneensa.

Liittovaltion poliisin mukaan Little kasvoi Ohiossa, jätti koulunsa kesken ja eli kiertolaisen elämää. Hänen kerrotaan näpistelleen tai varastaneen ostaakseen alkoholia ja huumeita.

Hänen rikosrekisterissään ensimmäiset merkinnät ovat jo vuodelta 1956. Samuel McDowellinakin tunnetun entisen nyrkkeilijän lopullinen tie telkien taakse alkoi sen jälkeen, kun hänet oli pidätetty vuonna 2012.

Hänet otettiin kiinni kodittomien suojassa Kentuckyssa ja luovutettiin Kaliforniaan, jossa häntä syytettiin huumausainerikoksista.

Vankilan keskiviikkoisen tiedotteen mukaan Little istui Los Angelesin piirikunnassa vankeustuomiota huumausainerikoksesta, mutta pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 2014 huhtikuussa.

Kaliforniassa Little yhdistettiin dna:n avulla kolmeen selvittämättömään tapaukseen. Tämä johti lopulta hänen tuomitsemiseensa kolmesta Los Angelesissa vuosien 1987 ja 1989 välillä tehdystä murhasta. Kaikki kolme uhria oli hakattu ja kuristettu.

Lue myös:

"Twitter-tappajalle" kuolemantuomio Japanissa – vaani uhreja sosiaalisessa mediassa, nuorin vain 15-vuotias

26 iäkästä naista tappanut mies jäi poliisin satimeen Venäjällä – "Olisin voinut jättää heidät eloon, mutten jättänyt"

Golden State Killer -sarjamurhaaja säästyi kuolemantuomiolta – 74-vuotiaalle langetettiin 11 elinkautista

Pyörätuolissa istuva entinen poliisi tunnusti oikeudessa olevansa sarjamurhaaja "Golden State Killer"

Suosittelemme